ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Ble lurt:

Trodde han skulle dele ut pris

Fikk hederpris: Roar Hildonen som driver restauranten To rom og kjøkken i Trondheim. Foto: Arkiv/NRK.

Restauranteier Roar Hildonen ble i går tildelt hedersprisen under «Det Norske Måltid» sin utdeling for 2021 i Stavanger.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

– Det var en meget hyggelig overraskelse å få. Det var rørende for å si det mildt, sier Hildonen til Nea Radio.

Hildonen trodde at han var der for å dele ut prisen for beste norske kjøtt og ble fullstendig tatt på senga da han fikk utmerkelsen.

– Jeg ble rett og slett lurt og så var det jeg som fikk en pris i stedet, ler Hildonen.

Det skjedde i det som betegnes som den mest prestisjefylte kåringen av mat og drikke i Norge.

- Roar Hildonen er en ambassadør for norske råvarer og produsenter. Med entusiasme, kreativitet, gjestfrihet og stor lidenskap for faget og råvarene, deler han raust av sin kunnskap til dem rundt seg, heter det i begrunnelsen for hedersprisen.

Trøndelag vant fem

Trøndelag stakk også av med seieren i en rekke andre kategorier. «Årets bakst» gikk til Rørosbaker'n. Gålåvolden gård fikk både «Årets meieriprodukt» og «Årets søtsak». Hitra gårdsmat vann «Årets ost» og «Garnviks Røkeri» vann «Årets sjømat foredla».

Det ble også kåra en ny bondelagskokk. Her var det Mette Julius Evensen fra Trondheim som stakk av med tittelen.

Hør intervjuet med Hildonen her fra Trønderfrokosten med Baard Danielsen:

Nøkkelord

ANNONSE