Nea Radio

Trenger seks tonn blåbær

Foto: Marit Langseth

Røros bryggeri og mineralvannfabrikks perledrikker er populære, og det gjør at bryggeri og mineralvannfabrikken nå trenger tre ganger så mye blåbær som tidligere.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 31.07.2018 kl 15:16

– Jeg oppfordrer familier til å gå ut i skog og mark, ta med en god matpakke og samle familien rundt hver sin bøtte og en bærplukker. For meg er det barndomsminner, og faktisk noe av det hyggeligste jeg kan huske at vi gjorde som en familie, forteller Frank Norvik.

Han er daglig leder hos Røros bryggeri og mineralvannfabrikk, og ønsker seg nå hele seks tonn blåbær. Det er en tredobling av det de har trengt tidligere år.

– Hovedårsaken er at disse perlende drikkene våre virkelig har fått ben å gå på, og har blitt oppdaget både lokalt i Midt-Norge og nasjonalt, sier Norvik.

I tillegg tar de imot to tonn tyttebær.

Familie plukket 380 kilo

Bærene som brukes til drikkene må komme fra Røros terroir, som er et godkjent bærdistrikt bestående av kommunene Holtålen, Røros, Os, Tolga og Alvdal. Men de trenger bær til testing også, så nå åpnes det også opp for bær fra andre kommuner.

– Akkurat nå er vi interessert i bær fra nærliggende kommuner, som for eksempel Selbu, Tydal, Folldal og Rendalen, da vi holder på med en stor produktutvikling. Vi ønsker å komme med noen spennende produkter. Blant annet jobber vi med en blåbær-cider, forteller Norvik.

– Seks tonn blåbær høres veldig mye ut. Finnes det så mye bær i distriktet?

– Mange sier det er litt tørrere i Røros-området i år, men vi fikk noen meldinger i dag om at det er flere lier der det er litt fuktig, og der er det masse blåbær, forteller Norvik og fortsetter:

– Det kom noen leveranser fra Tynset i går, og hun som leverte fortalte at det var masse blåbær i Tynset-området. Der var det en familie som hadde plukket 380 kilo. Det er ganske mye!

30 kroner kiloen

Norvik forteller at det er flere idrettslag som plukker bær på dugnad, og pensjonister som plukker for å spe på pensjonen. Per kilo man leverer inn får man for øyeblikket 30 kroner for.

– Prisen vil nok variere litt etter behov og hvor mye bær som kommer inn. Kommer det inn mye går prisen ned, får vi veldig lite, går prisen opp. Men vi starter på 30 kroner per kilo, og det tror jeg er ganske bra.

Bæra må renses før levering, og leveres i Havsjøveien industripark.

Hør daglig leder Frank Norvik fortelle mer her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...