Nea Radio

Trekker Sjekkpunkt Drevsjø fra Femundløpet 2021

Foto: Per Magne MoanKomiteen bak Sjekkpunkt Drevsjø har valgt å trekke sjekkpunktet fra årets Femundløp. Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 20.01.2021 kl 21:39

Sjekkpunkt Drevsjø er det som har størst gjennomgangstrafikk i løpet av Femundløpet, og nå trekker de seg fra årets arrangement.

Krever store ressurser for å gjennomføre

- Vi vil etter planen være nødt til å ha minimum 12-14 personer på vakt til enhver tid, og det skal vi ha i 40 timer fra fredag den 5. februar kl 17.00 til og med søndag 7. februar ca kl 12.00. Rundt 3-400 personer skal i tillegg innom sjekkpunktet i løpet av helga, og skulle været bli rufsete er det eneste samlingsstedet ei lita speakerbu da Fjellvang vil være stengt av smittevernhensyn. Normalt kan det godt være 10-12 personer i bua der på samme tid, sier sjekkpunktleder Lise Krokan Kverneng.

Krever forflytning i mellom kommuner

Sjekkpunkt Drevsjø har flere i hovedkomiteen som jobber innen helse og andre samfunnskritiske områder, og disse har gjort det helt klart at de ikke kommer til å delta under arrangementet, grunnet smittevernhensyn. Hovedkomiteen på Drevsjø stiller spørsmåltegn ved å sende flere hundre personer gjennom sju kommuner, og står samlet om at det ikke er forsvarlig å gjennomføre løpet, og viser til at det oppfordres fra myndighetenes side til å reise minst mulig mellom kommuner, og at arrangement som krever forflytting mellom flere kommuner bør utsettes eller avlyses.

Sikre trygge dugnadsforhold

- Dette støtter jeg også som sjekkpunktleder. Mitt hovedansvar er å sikre de frivillige trygge dugnadsforhold. Under en verdensomspennende pandemi verken kan eller vil vi stå inne for et slikt arrangement. Skepsisen og redselen for smitte i Engerdal kommune er stor hos de frivillige, og hovedkomiteen ønsker å respektere de frivilliges tilbakemeldinger om dette. 
Hovedkomiteen er usikre på om det faktisk er mulig at dette kan gjennomføres slik smittevernplanen er per i dag, avslutter Kverneng.

Daglig leder i Femundløpet, Jon Anders Kokkvoll var ikke tilgjengelig for kommentar onsdag kveld.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...