ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Trekker Sjekkpunkt Drevsjø fra Femundløpet 2021

Foto: Per Magne MoanKomiteen bak Sjekkpunkt Drevsjø har valgt å trekke sjekkpunktet fra årets Femundløp. Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 20.01.2021 kl 21:39

ANNONSE
Annonse

Sjekkpunkt Drevsjø er det som har størst gjennomgangstrafikk i løpet av Femundløpet, og nå trekker de seg fra årets arrangement.

Krever store ressurser for å gjennomføre

- Vi vil etter planen være nødt til å ha minimum 12-14 personer på vakt til enhver tid, og det skal vi ha i 40 timer fra fredag den 5. februar kl 17.00 til og med søndag 7. februar ca kl 12.00. Rundt 3-400 personer skal i tillegg innom sjekkpunktet i løpet av helga, og skulle været bli rufsete er det eneste samlingsstedet ei lita speakerbu da Fjellvang vil være stengt av smittevernhensyn. Normalt kan det godt være 10-12 personer i bua der på samme tid, sier sjekkpunktleder Lise Krokan Kverneng.

Krever forflytning i mellom kommuner

Sjekkpunkt Drevsjø har flere i hovedkomiteen som jobber innen helse og andre samfunnskritiske områder, og disse har gjort det helt klart at de ikke kommer til å delta under arrangementet, grunnet smittevernhensyn. Hovedkomiteen på Drevsjø stiller spørsmåltegn ved å sende flere hundre personer gjennom sju kommuner, og står samlet om at det ikke er forsvarlig å gjennomføre løpet, og viser til at det oppfordres fra myndighetenes side til å reise minst mulig mellom kommuner, og at arrangement som krever forflytting mellom flere kommuner bør utsettes eller avlyses.

Sikre trygge dugnadsforhold

- Dette støtter jeg også som sjekkpunktleder. Mitt hovedansvar er å sikre de frivillige trygge dugnadsforhold. Under en verdensomspennende pandemi verken kan eller vil vi stå inne for et slikt arrangement. Skepsisen og redselen for smitte i Engerdal kommune er stor hos de frivillige, og hovedkomiteen ønsker å respektere de frivilliges tilbakemeldinger om dette. 
Hovedkomiteen er usikre på om det faktisk er mulig at dette kan gjennomføres slik smittevernplanen er per i dag, avslutter Kverneng.

Daglig leder i Femundløpet, Jon Anders Kokkvoll var ikke tilgjengelig for kommentar onsdag kveld.

Nøkkelord

ANNONSE