Nea Radio

Tredoblet antall forsikringskunder

FLERE BRUK OG BØNDER: Antall kunder innen landbruket øker raskt i Landbruksforsikring. En ny samarbeidsavtale med Norges Bondelag bidrar sterk til veksten. Foto: Jo Stenersen/Landbruksforsikring

Landbruksforsikring rundet 50.000 kunder i fjor, viser nye regnskapstall. En ny samarbeidsavtale med Norges Bondelag om kollektive personforsikringer bidro sterkt til veksten.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Vi overtok de kollektive gruppeliv- og ulykkesforsikringene for Bondelagets medlemmer 1. oktober i fjor. Dette har gitt et kraftig løft i antall landbrukskunder, som ved årsskiftet var om lag 36.000, sier Håvard J. Djupedal, administrerende direktør i Landbruksforsikring AS.

Landbruk er et kjerneområde for selskapet, som også har fremgang på privat- og bedriftsmarkedet. Samlet sett økte antall kunder til
52.000, som tilsvarer en vekst på drøyt 200 prosent.

Landbruksforsikring tilbyr alle typer skadeforsikringer til både bønder, næringsliv og privatpersoner. Personforsikringene omfatter yrkesskade, gruppeliv, uførekapital, reise og kollektiv ulykkesforsikring.

– At vi ble foretrukket av Bondelaget var fjorårets viktigste begivenhet for oss. Gjennom samarbeidet får vi kunnskap og impulser som gjør oss til en enda bedre partner og rådgiver for kundene våre, sier Djupedal.

Passerte 500 millioner

Også de økonomiske resultatene for 2017 ble gode. Premievolumet var ved årsskiftet 514 millioner kroner, opp 158 millioner fra året før. Brutto erstatningskostnader var 335 millioner. Brutto skadeprosent ble på 78,8. Resultat før skatt var 28,8 millioner.

Landbruksforsikrings investerte kapital utgjorde 664 millioner kroner ved årsskiftet. Totalavkastningen ble 6,6 prosent, tilsvarende 39,7 millioner kroner. Samlet forvaltningskapital ved utgangen av 2017 utgjorde 1 138 millioner kroner, mot 971 millioner ved forrige årsskifte.

– Vi har et uttrykt mål om fortsatt vekst i årene som kommer, samtidig som vi legger vekt på at veksten skal være sunn og lønnsom. Slik sett viser regnskapet for 2017 at vi er på rett kurs, sier Djupedal.

Ny konsernstruktur

Gjennom kjøp av aksjer fra Nortura og Felleskjøpet ble Landkreditt nylig majoritetseier i Landbruksforsikring. Når alle offentlige godkjenninger er formelt i orden, er planen at forsikringsselskapet endrer navn til Landkreditt Forsikring AS, og blir et konsernselskap i Landkreditt.

– Dette sikrer oss solid, langvarig eierskap, og er svært positivt sett med våre øyne. Bank, forsikring og fond er gode, komplementære produkter. Også distribusjonskonseptet vårt passer godt inn i Landkreditt, som har et uttrykt strategisk mål om å være landbrukets finanskonsern, sier Håvard J. Djupedal.

Antall medarbeidere i Landbruksforsikring økte fra 50 til 61 i 2017. I tillegg til eget salgsapparat satser selskapet på et utstrakt samarbeid med agenter og meglere for å nå flere kunder lokalt.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...