Nea Radio

Tre skal vurdere NAVs forvaltningspraksis

Kommunestyret i Stjørdal vedtok politisk arbeidsutvalg

Læringsverksted: Nelly Lian (FrP) (t.h) er en av tre politikere som skal sitte i utvalget som skal vurdere pengebruken til NAV Værnes sosial. Jan Inge Kaspersen (AP) og Anja Ristad (SV) mener dette blir både for sterk maktkonsentrasjon og feil fokus. Foto: Anne Gundersen

En arbeidsgruppe på tre politikere fra den borgerlige styringsblokken i Stjørdal, skal vurdere hvordan NAV Værnes sosial forvalter pengene sine.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 07.09.2018 kl 14:43

Det er Ivar Vigdenes (Sp), Ole Hermod Sandvik (H) og Nelly Lian (FrP) som skal sitte i det såkalte "læringsverkstedet". Opposisjonen reagerer sterkt.

– En av sakene dette utvalget blant annet skal bestemme, er utbetalingssatsene for sosialhjelp, sier Svs Anja Ristad.

– Det mener vi er en alt for viktig sak til at så få - og ufaglærte - personer skal kunne bestemme. Det er skummelt, rett og slett, mener hun. NAV Værnes sosial har opplevd en eksplosiv økning i kostnader de siste årene.

– Det at en mindre gruppe enn kommunestyret bruker tid på å se på denne problematikken, er positivt, mener FrPs Nelly Lian.

– Det vil være lettere å koordinere en liten gruppe som da vil kunne bruke mer tid på å dypere inn i materien. Hun avviser at dette er en gruppe som er satt sammen på grunn av politisk valør.

– Arbeiderpartiet ble faktisk spurt først om å være med. De sa nei og da fikk FrP spørsmålet, forklarer Lian.

Feil fokus

Det politiske utvalget som nå er vedtatt opprettet, skal se på forvaltningspraksisen ved utbetalinger og blant annet vurdere skjønnet saksbehandlerne bruker når de vurderer behovet til mennesker som befinner seg i en vanskelig økonomisk situasjon.

Arbeiderpartiets Jan Inge Kaspersen mener at dette fokuset er feil.

– Vi må slutte å måle sosialhjelp kun i penger. Dette handler om mennesker og det må vi ikke miste av syne. Rådmannen og NAV har jobbet med å utrede budsjettoverskridelesene i over et år. I tillegg kommer en utredning til. Nå skal man i også sette ned et slikt utvalg.Dette er detaljstyring, mener Kaspersen.

– Vi ligger under landsgjennomsnittet når det gjelder hvor mye vi bruker per stønadsmottaker og kostnadsoverskridelsene er på vei nedover.

Viktig sak

– Dette er den viktigste saken vi har på agendaen her i Stjørdal kommune, det har kommunestyret vedtatt. Derfor er det viktig at vi jobber grundig med dette, sier Nelly Lian.

– Jeg har inntrykk av at vi stort sett er enige, men vi har forskjellig oppfatning om hvordan vi skal nå målet.

– NAV fått oppgave etter oppgave fra kommunestyret og de har kvittert på en utmerket måte gang på gang. Dette blir å trekke jobben de har gjort i tvil, mener Anja Ristad.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...