Nea Radio

Tre sjåfører anmeldt og elleve fikk ikke kjøre videre

Denne sjåføren fikk ikke kjøre videre. Lasten var ikke sikret, og kunne utgjøre en stor fare i trafikken, mente kontrollørene fra Statens Vegvesen. Foto: Statens Vegvesen

En sjåfør er anmeldt på grunn av usikret overlast på 700 kg. og to på grunn av manglende tillatelse til å kjøre med henger. Totalt fikk elleve sjåfører kjøreforbud under Statens vegvesen sin kontroll på Sandmoen onsdag ettermiddag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Statens vegvesen sjekket totalt 80 kjøretøy på kontrollen sin ved Sandmoen og omegn onsdag ettermiddag. Flere sjåfører fikk anmerkninger på bilens tekniske stand.

Overlast og dårlige dekk

En fører av en varebil anmeldes for overlast på 700 kg. Lasten var også usikret. I tillegg sto det en jekketralle på lasteplanet, som heller ikke var sikret.

Den kunne ført til store konsekvenser ved påkjørsel bakfra, og Statens vegvesen mener den spesielt utgjorde en fare for myke trafikanter på sykkel eller motorsykkel. Vedkommende må også betale gebyr for dårlige dekk. Et av dekkene hadde også en skade.

To andre sjåfører anmeldes for manglende tillatelse til å kjøre med henger. De mangler bokstavene BE i førerkortet sitt og har dermed ikke lov til å trekke en henger som overstiger 3.500 kg. i totalvekt.

Buss fikk ikke kjøre videre

To lastebilsjåfører fikk kjøreforbud fordi de kjørte uten uniderkjøringshinder. En buss i rute fikk heller ikke kjøre videre. Årsaken til dette var manglende EU-kontroll.

I rapporten sin har de også bemerket fem alvorlige tekniske mangler på kjøretøyene som ble kontrollert. Det var blant annet manglende frontrute, lysfeil og manglende bremser på henger. Sistenevnte feil førte til at sjåføren ikke fikk kjøre videre.

Tre vogntogsjåfører måtte punge ut for overlast. To bøter pålydende 4.700,- kroner og en på 6.950,- kroner. En sjåfør måtte betale dekkgebyr. Og en person fikk kjøreforbud på grunn av dårlig sikret last.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...