ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Tre sjåfører anmeldt og elleve fikk ikke kjøre videre

Denne sjåføren fikk ikke kjøre videre. Lasten var ikke sikret, og kunne utgjøre en stor fare i trafikken, mente kontrollørene fra Statens Vegvesen. Foto: Statens Vegvesen

En sjåfør er anmeldt på grunn av usikret overlast på 700 kg. og to på grunn av manglende tillatelse til å kjøre med henger. Totalt fikk elleve sjåfører kjøreforbud under Statens vegvesen sin kontroll på Sandmoen onsdag ettermiddag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Statens vegvesen sjekket totalt 80 kjøretøy på kontrollen sin ved Sandmoen og omegn onsdag ettermiddag. Flere sjåfører fikk anmerkninger på bilens tekniske stand.

Overlast og dårlige dekk

En fører av en varebil anmeldes for overlast på 700 kg. Lasten var også usikret. I tillegg sto det en jekketralle på lasteplanet, som heller ikke var sikret.

Den kunne ført til store konsekvenser ved påkjørsel bakfra, og Statens vegvesen mener den spesielt utgjorde en fare for myke trafikanter på sykkel eller motorsykkel. Vedkommende må også betale gebyr for dårlige dekk. Et av dekkene hadde også en skade.

To andre sjåfører anmeldes for manglende tillatelse til å kjøre med henger. De mangler bokstavene BE i førerkortet sitt og har dermed ikke lov til å trekke en henger som overstiger 3.500 kg. i totalvekt.

Buss fikk ikke kjøre videre

To lastebilsjåfører fikk kjøreforbud fordi de kjørte uten uniderkjøringshinder. En buss i rute fikk heller ikke kjøre videre. Årsaken til dette var manglende EU-kontroll.

I rapporten sin har de også bemerket fem alvorlige tekniske mangler på kjøretøyene som ble kontrollert. Det var blant annet manglende frontrute, lysfeil og manglende bremser på henger. Sistenevnte feil førte til at sjåføren ikke fikk kjøre videre.

Tre vogntogsjåfører måtte punge ut for overlast. To bøter pålydende 4.700,- kroner og en på 6.950,- kroner. En sjåfør måtte betale dekkgebyr. Og en person fikk kjøreforbud på grunn av dårlig sikret last.

ANNONSE