ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Stortingsvalget 2021:

Tre kvinner på topp

Fortsatt listetopp: Statsråd Linda C. Hofstad Helleland (H) er innstilt på topp for Høyre i Sør-Trøndelag valgkrets foran neste års stortingsvalg. Foto: Nils Kåre Nesvold

Nominasjonskomitéen i Trøndelag Høyre har i dag offentliggjort sitt forslag til partiets stortingsvalgliste for Sør-Trøndelag valgkrets. Statsråd Linda C. Hofstad Helleland foreslås som fortsatt listetopp. Sittende stortingsrepresentant Mari Holm Lønseth får også fortsette som andrekandidat dersom nominasjonskomitéen får viljen sin. Guro Angell Gimse kompletterer en helkvinnelig trio på toppen av lista.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Pressemeldingen fra Trøndelag Høyre lyder slik:

Neste år avvikles det stortingsvalg og nå er det klart hvem som blir innstilt på Høyres liste i Sør-Trøndelag. Partiet topper laget og har plassert noen av sine mest synlige og aktive politikere til å representere trønderne på stortinget neste periode.

Nord- og Sør-Trøndelag fylker er historie, men stortingsvalgkretsene står uendret. Partiene stiller derfor to lister i Trøndelag; én for norddelen og én for sørdelen. Høyres nominasjonskomite for Sør-Trøndelag er nå klar med sin innstilling som skal behandles på partiets nominasjonskomite 24. oktober. Innstillingen fra komiteen, som var bredt sammensatt, er enstemmig.

– Vi får et utrolig sterkt lag til å representere oss på stortinget dersom dette blir det endelige listeforslaget, sier nominasjonskomiteens leder, Christian Ingebrigtsen fra Melhus. Det har pågått en omfattende prosess i partiet de siste månedene og komiteen har fått en rekke innspill fra hele organisasjonen.

– Fra vår side handler det om å finne de vi tror vil representere oss best på stortinget i kommende periode. Trøndelag bør og skal ha store ambisjoner om å ta en aktiv rolle i utformingen av nasjonal politikk og vi er en svært viktig region for verdiskaping og med et kunnskapsmiljø i verdensklasse. Med denne listen vil vi få utrolig dyktige ambassadører og ombudspersoner for Trøndelag, sier han.

– Regjeringen har gjort mye viktig arbeid for regionen vår; Ocean Space Centre, Campus NTNU, historiske samferdselssatsinger, Ørland hovedflystasjon, satsing på forskning og innovasjon – men dette arbeidet må videreføres. Da behøver vi det aller beste laget.

Han legger ikke skjul på at det er har vært et krevende arbeid;

– Vi har vært i en utrolig heldig situasjon der svært mange dyktige, ressurssterke og engasjerte personer har meldt seg til tjeneste for partiet og befolkningen i Trøndelag. Dette er et stort privilegium og vi har hatt en ydmyk tilnærming til denne oppgaven. Vi har dessverre ikke anledning til å plassere mer enn 16 navn på vår innstilling, men her kunne vi hatt det dobbelte og fortsatt stilt med svært aktuelle folk.

ANNONSE