ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Røros:

Travle dager for dekkbransjen

TRAVLE DAGER: Daglig leder ved Vianor på Røros, Harald Bakås, er godt forberedt på noen travle dager i forbindelse med omlegging til vinterdekk. Foto: Per Magne Moan

"Alle" legger nå om til vinterdekk og sommerdekkene havner ofte på hotell.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Det meldes snø flere steder i Trøndelag denne uken, i alle fall på fjellovergangene, noe som betyr at mange får det travelt med å skifte over til vinterdekk på bilene sine.

Harald Bakås fra Vianor på Røros sier de har vært forberedt på dette lenge og selv om værmeldingen kommer overraskende på enkelte bilister, så vet dekkbransjen av erfaring at dette skjer hvert eneste år.

– Vi følger med værmeldingene og vet at så fort det meldes snø så er det fullt kjør, så vi er godt forberedt, sier han.

For å kunne hjelpe flest mulig i løpet av de neste dagene, nedprioriteres denne perioden de andre tjenestene ved verkstedet, til fordel hjulskift.

– Uansett hvor mange som ringer, så skal vi stort sett klare å holde unna i løpet av uken sier Bakås.

Pigg eller piggfritt?

Når det kommer til det evige spørsmålet om hva som er best av dekk med eller uten pigg, er Bakås sikker på at piggfrie dekk holder i massevis for kjøring i Rørostraktene. Men fremdeles vil flertallet ha piggdekk.

– Mellom 65 og 70 prosent vil ha piggdekk på Røros. Selv om de piggfrie dekkene har blitt svært gode de siste årene, så er det fremdeles mange som er skeptiske til dette.

Selv har han i årevis testet ut begge dekktypen og mener at de piggfrie dekkene er best, blant annet på grunn av de støyer langt mindre enn piggdekk.

– Men det viktigste er at folk føler seg trygge med de dekkene de bruker, sier Bakås.

Hotell og spa

Mange benytter seg også av dekkhotell. Dette er oppbevaring av hjulene som blir tatt av for sesongen. Her blir dekk og felger vasket grundig før de blir lagret tørt og i god temperatur til det er klart for en ny sesong.

Denne vinteren vil omlag 500 dekksett hospitere på lageret hos Vianor på Røros, og der vil de bli tatt godt vare på. Enkelte har tatt i bruk ordet "dekkspa" om denne oppbevaringen.

– Vi steller veldig godt med dem. Og det er vel også en fordel med de nye dekkene, som ofte har TPMS - følere - som registrerer lufttrykket i hjulene, at de ikke oppbevares i minusgrader.

Hør radioinnslaget med Harald Bakås her:

ANNONSE