Nea Radio

Travelt på Vauldalen

GRENSEKONTROLL: Jorid Skott Svendsen opplever travle dager ved Vauldalen Fjellhotell Foto: Ola Dragmyrhaug

Grensevaktene har inntatt hotellet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 22.04.2020 kl 11:40

I motsetning til mange av sine kolleger i hotellbransjen, så opplever Jorid Skott Svendsen ved Vauldalen Fjellhotell, tildels travle dager.

Hun og familien var på sin årlige sledetur til Røros da meldingen om at hotellet måtte stenge på grunn av koronapandemien, kom.

HV-soldater

Men det gikk ikke mange dagene før etablissementet måtte åpne igjen - denne gangen for personell fra militæret og politiet, som var kalt ut til å vokte grenseovergangen.

– Vi fikk en telefon fra Heimevernet som lurte på om vi kunne huse de som skulle stenge grensa. Og da tok vi på oss alt som det medfører, for å holde dette som en ren sone for politi og HV. Vi har ikke lov å ta inn andre gjester, sier hun og innrømmer at situasjonen likevel er krevende.

Tøffe tider for bransjen

– Det er klart at selv om vi har åtte personer fra HV boende, så kompenserer ikke det fullt ut for den omsetningssvikten vi har hatt. Også vi har søkt om om støtte, sier hun.

Hør intervju med vertinnen på Vauldalen Fjellhotell her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...