Nea Radio

Ønsker at trafikkstasjonene skal åpne som normalt

Lill Harriet Sandaune mener at trafikkstasjonene må åpne dørene for besøkende uten timebestilling igjen. Foto: Privat

Trafikkstasjoner har siden april bare hatt åpent for de som har bestilt time. Lill Harriet Sandaune, gruppeleder for Trøndelag Frp, mener at det er på tide at trafikkstasjonene går tilbake til ordinære åpningstider.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 26.06.2020 kl 14:14

- Det at vi fortsatt møter stengte dører er til frustrasjon for veldig mange, sier Lill Harriet Sandaune.

På trafikkstasjoner kan man blant annet få fornyet førerkortet sitt, ta teorioprøven, registere kjøretøy og skilt, i tillegg til andre tjenester.

- Det er veldig mange innbyggere som er avhengige av de tjenestene som trafikkstasjonene gir. Bilen er et viktig hjelpemiddel i hverdagen. Det er mange som ser frem til å kjøre opp og ønsker å gjøre det snarest mulig, sier Sandaune.

Hør hele intervjuet med Lill Harriet Sandaune under i lydavspilleren

Hun mener at begrensningene som trafikkstasjonene har, ikke er i tråd med hvordan samfunnet ellers har åpnet seg.

- Frisører og fysioterapauter har åpnet igjen. Dagligvareforretninger har vært åpne hele tiden. Da må det være mulig for Statens Vegvesen å ha en tilnærmet normal drift de også.

- Følger rådene fra Folkehelseinstituttet

Årsaken til at trafikkstasjonene kun har åpent for timebestilling, er for å begrense spredningen av koronaviruset.

- Vi følger rådene fra Folkehelseinstituttet og en-metersregelen, forteller Tone Cecilie Jevne i Statens Vegvesen ved Trondheim trafikkstasjon.

Hør hele intervjuet Tone Cecilie Jevne under i lydavspilleren

Kø for å ta teoriprøven

Siden trafikkstasjonene åpnet igjen 20. april har det vært stor pågang for å ta teoriprøven. 32 000 teoriprøver er tatt siden åpningen. På Trondheim trafikkstasjon er det gjennomført 1600 prøver i samme periode.

- Vi har fulgt opp med å ha åpent på kveldstid og i helger for å ha tatt unna mye teoriprøver, sier Jevne.

I Trondheim er det en ventetid på 2 uker for å bestille seg time. Tone Cecilie Jevne oppfordrer alle som har bestilt time til teoriprøve til å være godt forberedt.

- Hvis du er godt forberedt er sjansen større for at du består og da slipper de å vente lenge for å få en ny teoritime, sier hun.

68 prosent av de 1600 har bestått teoriprøven siden det åpnet på Trondheim trafikkstasjon.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...