Nea Radio

Røros lufthavn:

Trafikken fortsetter å øke

Fokker 50 fra Amapola. Foto: Avinor

679 passasjerer reiste over Avinor Røros lufthavn med rutefly i august 2021, det er en nedgang på om lag 70 prosent målt mot august i 2019, men opp rundt 30 prosent fra samme måned i fjor.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 15.09.2021 kl 14:22

- Avinors lufthavner ligger på omlag 50 prosent nedgang målt mot samme måned i 2019, så Røros ligger etter i passasjerutviklingen målt mot konsernet forøvrig, sier lufthavnsjef Røros lufthavn/Operativ leder AFIS Gudbrand Rognes i en pressemelding.

For første gang siden pandemien rullet inn over flybransjen, reiste det utenlandspassasjerer til og fra Røros i august. 80 passasjerer ble loggført, blant annet med Amapolas Fokker 50 fra Stockholm.

- Regulariteten så langt i 2021 er på samme nivå som de første åtte månedene av 2019. Det nye ruteprogrammet med oppstart i slutten av august, vil trolig gi bedre værmessig regularitet målt mot tidligere i sommer. Nivået på flyfrakt ligger høyt, noe som viser at bedriftene i regionen verdsetter rask og effektiv frakt med fly, forteller Rognes videre.

Også Værnes øker

Også flytrafikken til og fra Værnes vokser igjen.

I august reiste over 213.000 passasjerer til og fra flyplassen i Stjørdal. Det viser nye tall fra Avinor.

– Vi ser at flyene mellom Værnes og Gardermoen er svært populære, og spesielt i helgene, skriver Avinor på nettsida si.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...