Nea Radio

SV:

Total mangel på elektrifisering av Rørosbanen

Etter at nytt forslag til nasjonal transportplan ble lagt frem reagerer stortingsrepresentantene fra SV på at regjeringen ikke har satt av penger til elektrifisering av Røros- og Solørbanen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 22.03.2021 kl 15:23

SVs Lars Haltbrekken og Karin Andersen, stortingsrepresentanter fra SV, stiller spørsmål til den totale mangelen på elektrifisering av Rørosbanen gjennom dette leserbrevet.

- Det er utrolig skuffende at regjeringen nok en gang svikter Rørosbanen. Men vi har ikke tenkt å gi oss og vil nå jobbe for at vi skal få satt i gang en modernisering av Rørosbanen og Solørbanen.

- Elektrifisering av Rørosbanen er avgjørende for å få flytta gods over fra vei til jernbane. Det kutter utslipp, fører til trailere på veiene og gir en kraftig forbedring av trafikksikkerheten.

- Store deler av landet vil nyte godt av en moderne Røros- og Solørbane. Mer gods fra Nord Norge kan sendes med tog, og mindre gods trenger å ta turen innom Oslo.

- Dette er en plan for økte utslipp av klimagasser og ødelagt natur. Regjeringens motorveimani  vil øke biltrafikken og legge natur og matjord under asfalt.

- Vi trenger klimavennlige løsninger for framtidas transportbehov, da må vi bruke mer penger på jernbane enn på motorveier. Regjeringa gjør det motsatte,  igjen.

- Regjeringen har overhodet ikke skjønt behovet for å satse på Rørosbanen

Her er det som står om elektrifisering av Rørosbanen i NTP:

Nordlandsbanen, Rørosbanen, Solørbanen, Raumabanen og flere mindre banestrekninger er ikke elektrifisert og etablering av ordinært kontaktledningsnett er kostnadskrevende. Alternative nullutslippsløsninger ved delelektrifisering og batteridrift (såkalt NULLFIB-løsning) på disse banestrekningene kan være aktuelt i andre seksårsperiode. Den teknologiske utviklingen, særlig på batteriområdet, går raskt. Nye løsninger som følge av teknologisk utvikling, skal vurderes videre.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...