Nea Radio

– En gave å være annerledes

Tore Petterson fylte Rallaren

MANGE I SALEN: Erik Sandnes Høsøien og Hans Oddvar Stuenes hadde tatt turen fra Røros for å få med seg foredraget til Tore Petterson (i midten) Foto: Per Magne Moan

Latter og tårer da Tore Petterson delte fra egne erfaringer om det å være annerledes.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

I anledning «Verdensdagen for psykisk helse», holdt Tore Petterson foredraget «Det er en gave å være annerledes» i Rallaren i Hovet onsdag kveld.

Her var han innom temaer som annerledeshet, mobbing, stigmatisering, omtanke og empati, og både latter og tårer satt løst blant de mange fremmøtte.

Egne opplevelser

Petterson delte av egne erfaringer og målet med foredraget er å bidra til bevisstgjøring om hvordan egen atferd påvirker andre og hvordan vi alle kan bidra til et rausere samfunn.

Det som ligger hans hjerte nærmest er å snakke om mobbing og det å være annerledes - gjerne med barn og ungdom som publikum. De frammøtte i Rallaren var av begge kjønn og i alle aldre.

Høy kjendisfaktor

Tore Petterson er en norsk TV-personlighet, foredragsholder, sanger og stand-up komiker.

Han er kjent fra NRK-programmet Sofa sammen med humormakkeren Adam A. Schjølberg.

De to har også vært å høre som faste vikarer i radioprogrammet Tidenes Morgen på NRK P13, og med fast lørdaginnslag på NRK P1 i programmet Fritimen.

Han har også gjestet programmer som Nytt på nytt, Beat for beat, Kvelden før kvelden, På hjul med Dag Otto, Fingrene av fatet, Huskestue, Farmen kjendis og Melodi Grand Prix. Han har også i flere sesonger vært dommer i Skal vi danse.

Arrangementet i Rallaren var et samarbeid mellom Psykisk helse og Rustjensten i kommunen og Holtålen folkebibliotek.

Hør intervju her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...