Nea Radio

Ranheim - Sogndal (1-0):

Slo tabelltoeren på hjemmebane

I ledelsen: Michael Karlsen sendte Ranheim i ledelsen etter 69 minutter. Foto: Henrik Einangshaug

Hjemmelaget Ranheim ligger for øyeblikket på tredjeplass i OBOS-ligaen, fem poeng bak tabelltoer Sogndal.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 03.10.2020 kl 17:21

Lørdag ettermiddag barker de to lagene sammen på Extra Arena i jakten på serieleder Tromsø. Det er kun to poeng som skiller Tromsø og Sogndal før dagens kamp.

Sogndal har vunnet 12 av 18 kamper så langt i år, og har også ligaens toppscorer i Kristoffer Hoven med sine 17 nettkjenninger. Ranheim på sin side har 11 seire på likt antall kamper, og Ranheims toppscorer med 10 mål er Erik Tønne, som starter som sentral spiss i dagens oppgjør.

Gode forhold

God temperatur og lette skyer lager en perfekt ramme rundt dagens oppgjør i fjæra, og Ranheims tilskuere vet som vanlig å lage skikkelig liv under innmarsjen. Bortelaget skal også ha skryt for å ha tatt med seg en håndfull tilskuere til Trøndelag.

Dommer Christian Moen blåser i gang kampen presis klokken 15.30 til god respons fra publikum og det åpnes med høyt tempo fra begge lag, allerede fra start. Etterhvert spilles det mange enkle pasninger innad i Sogndal-laget.

Etter sju minutter kommer et godt forsøk fra Sogndal, men hjemmelagets keeper Even Barli står stødig i buret og tar ballen med begge hender. Så skal det komme et par kjappe forsøk fra hjemmelaget etter 13 minutter, men gjestenes keeper redder begge gangene. Ranheim ser sterkere ut for øyeblikket, og spenningen stiger.

At Sogndal ikke får inn et mål når kampen er 19 minutter gammel, er nesten bare flaks. Ballen reddes først av Barli, før han mister taket og den triller mot målstreken. Barli er såpass kjapp at han klarer å hanke i ballen en andre gang. Når førsteomgang er halvspilt er det ihvertfall tydelig hvorfor Even Barli har gjort seg fortjent til plassen i målet til Ranheim.

Resten av førsteomgang går sin gang uten de helt store mulighetene for noen av lagene. Det gjør at spenningen bevares til pausen er over, så får man se om trener Maalen eller Bakke har den beste talen til sine respektive lag i garderoben. Man kan ihvertfall ta med seg at Even Barli har stått solid i buret i kampens første halvdel.

Superinnbytter Karlsen

Det som er overraskende når andreomgang blåses i gang er at bortelagets toppscorer Kristoffer Hoven har blitt byttet ut, inn kom Peter Michael Godly. Og det kan virke som Sogndals trener Bakke hadde en fin tale i garderoben. Det er bra trykk i gjestene fra start av.

Også kommer en enorm suser mot mål fra Ranheims Vegard Erlien etter 50 minutter. Erlien sender ballen utenfor målet, men forsøket er særdeles godt.

Når kampen har passert timen ser det virkelig ut som Ranheim har fått taket på denne omgangen, har hatt flere gode sjanser de siste minuttene. Man må kunne si at en scorling ligger i korta for hjemmelaget.

Klokka nærmer seg 70 minutter og hele Extra Arena bryter ut i jubel, når Michael Karlsen fører Ranheim opp i ledelsen 1-0. Nå har de virkelig overtaket på Sogndal.

Den knappe ledelsen og overtaket klarte Ranheim å holde på helt til siste slutt, og i dag kan trener Svein Maalen prise seg lykkelig over Michael Karlsen, Sivert Solli og Even Barli som gjorde mye av jobben mot Sogndal. Tre poeng og ett steg nærmere å kunne ta i fra Sogndal andreplassen på tabellen. Man skal ikke bli overraket om Ranheim er tilbake i Eliteserien neste år.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...