ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Rørosmuseet:

Tone Rygg er ny direktør

Tone Rygg er ansatt som ny direktør ved Rørosmuseet. Foto: Marit Manfredsdotter

– Dette er en oppgave jeg går til med stor spenning. Jeg kjenner institusjonen godt, og jeg gleder meg til at vi skal utvikle Rørosmuseet videre, sier den nye direktøren.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 11.04.2022 kl 08:50

ANNONSE
Annonse

Tone Rygg er ansatt som ny museumsdirektør ved Rørosmuseet, ett av museene i MiST.

– Dette er en oppgave jeg går til med stor spenning. Jeg kjenner institusjonen godt, og jeg gleder meg til at vi skal utvikle Rørosmuseet videre. Målet er at vi skal skape gode arbeidsforhold for alle også i åra framover, sier Tone Rygg.

Tone er 51 år, bor på Røros, og er opprinnelig fra Voss. Hun er i dag ansatt som konservator og avdelingsleder for kulturhistorisk avdeling ved Rørosmuseet, og ble konstituert som direktør fra 1. mars 2022.

Tone er utdannet historiker og flyttet til Røros og Rørosmuseet i 2000. Hun har bred museumsfaglig bakgrunn, med erfaring blant annet fra Blaafarveverket i Modum og som avdelingsleder ved Rørosmuseet siden 2004.

Med Tone som ny direktør for Rørosmuseet får vi en kompetent og tydelig leder for et stort og viktig museum også i nasjonal sammenheng, blant annet gjennom formidling av verdensarvoppdraget, sier administrerende direktør for Museene i Sør-Trøndelag, Karen Espelund.

Nøkkelord

ANNONSE