Nea Radio

Tomt for sikringspenger

STRUSSHAMNSTUEN: Låven på gårdsbruket Stuen på Askøy i Hordaland trengte sårt å tette taket for å hindre mer skade i tømmer og øvrige konstruksjoner. Kulturminnefondet støttet tiltaket med midler fra ordningen for straks- og sikringstiltak. Foto: Linda Mari Lemvik

Kulturminnefondets pott med penger avsatt til straks- og sikringstiltak i 2017 er nå tom.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

I 2014 innførte Kulturminnefondet en prøveordning med tilskudd til straks- og sikringstiltak for å sikre kulturminner midlertidig. I 2017 ble det avsatt 3,5 millioner til ordningen. Dette har helt siden oppstarten vært en populær ordning, og årets midler er nå brukt opp, skriver Kulturminnefondet i ei pressemelding.

I 2017 har Kulturminnefondet mottatt 170 søknader til straks- og sikringstiltak på til sammen drøyt 10 millioner kroner. 102 tiltak har fått støtte.

Erfaringer fra de første årene med disse ordningene, viser at det er et stort behov. Kulturminnefondets styre vil før jul avgjøre om ordninga skal videreføres i 2018.

-Hovedformålet med strakstiltaksordninga er å bidra til å hindre at kulturminner går tapt og å stoppe forfallet inntil eierne får mulighet til å gjøre mer, skriver Kulturminnefondet i pressemeldinga.

Disse prosjektene i Sør- og Nord-Trøndelag fikk tilskudd i år

Nestun, Hemne 15.000

Ner-Eidstu, Klæbu 28.000

Drenering rundt låna på Sageggen, Meldal 18.000

Tak seterbu, Midtre Gauldal 20.000

Stugguhaugen bur, Oppdal 40.000

Kjerkgata 9 - taklekkasje, Røros 10.000

Kjøpmannsgata 7 - skadebegrensende tiltak, Trondheim 30.000

Renovering uthus Gyldenløves gate 19C, Trondheim 50.000

Rønningsbakken 5, Trondheim 10.000

Reppestrøen, Trondheim 16.000

Sakshaug Gamle Skole, Inderøy 30.000

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...