Nea Radio

Topper lista for MDG:

Tommy Reinås vil på tinget

Listetopp: Tommy Reinås (MDG) ønsker seg en plass på Stortinget fra neste høst. Foto: Privat

Tommy Reinås står øverst på nominasjonslista for Nord-Trøndelag MDG. Nå gleder han seg til valgkamp.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 07.10.2020 kl 11:56

Det er en ydmyk Tommy Reinås som har takket ja til å stille seg til disposisjon for partiet før nominasjonsmøtet.

– For meg som har vært aktiv i partiet i 10 år og heltidspolitiker de siste fem årene, blir det naturlig å ønske å representere MDG på Stortinget, sier Reinås.

Den tidligere kommunestyrerepresentanten i Stjørdal har nå sitt daglige virke i fylkestinget.

– Det å få fortsette på stortinget vil være lykka i livet, fordi jeg har stor tro på vårt politiske prosjekt.

Tommy Reinås vedgår at Nord-Trøndelag ikke er den regionen med mest solid forankring i miljøpolitikken. Likevel mener han å ha rundt 30 % sjanse for å havne i Tigerstaden.

– Nord-Trøndelag er ganske konservativt politisk sett. Vi har Senterpartiet med en oppslutning på rundt 40 % mens Arbeiderpartiet ligger rundt 30 %. Også Høyre og Fremskrittspartiet er store i denne valgkretsen. Vi vil derfor kjempe om å få et utjevningsmandat.

Han forklarer at så lenge partiet holder seg over sperregrensa nasjonalt, er det fullt mulig å få en taburett på Løvebakken uten å ha blitt valgt inn på kjøttvekta.

– Det betyr at alle som stemmer MDG i Nord-Trøndelag bidrar til å gjøre dette mulig. Og alle meningsmålinger de siste 12 månedene viser at vi konsekvent er over sperregrensa i Nord-Trøndelag.

Reinås beskriver det MDG han meldte seg inn i for 10 år siden som en liten forening for spesielt interesserte.

– Vi hadde ikke egen søyle på meningsmålinger en gang og vi lå på rundt 0,2 % i oppslutning i 2010.

I dag er bildet et ganske annet.

– Ved forrige kommune- og fylkesvalg fikk vi 4 % oppslutning i Stjørdal, mens Trøndelag landet på 6,8%. Da var vi det tredje beste fylket nasjonalt for MDGs del. Du kan trygt si at dette har vært en fornøyelig reise.

Alle meningsmålinger peker mot at MDG får et nasjonalt gjennombrudd nest år og at valget blir historisk for partiet.

– Det er så enkelt som at MDG er det partiet som har erkjent miljøkrisa og som også har en politikk for å føre oss ut av den, mener Reinås.

– Nå er drømmen er å få inn 10 - 12 representanter og danne en stor grønn gruppe på Stortinget. Vi ønsker å havne på vippen, slik at Erna eller Jonas blir nødt til å forholde seg til oss når det gjelder å avgjøre hvem som skal styre landet.

Hør intervjuet med Tommy Reinås i avspilleren under:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...