Nea Radio

Tommel opp fra Mattilsynet

MATTILSYNET: Mattilsynet gir "tommel opp" etter årets utgave av Femundløpet. Foto: Femundløpet

Mattilsynets inspeksjon av Femundløpet 2019 konkluderer at løpet var godt gjennomført og at det ikke er grunnlag for varslede eller fattede vedtak.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 05.06.2019 kl 14:43

Mattilsynet gjennomførte inspeksjon av vinterens Femundløpet og konkluderer nå i tilsynsrapporten sin at løpet var godt gjennomført og at det ikke er grunnlag for varslede eller fattede vedtak.

De fulgte i stor grad den lengste distansen F650 og var innom de fleste sjekkpunktene. På Røros fulgte de deler av målgangen i klassen F450.

– Vi har et godt og profesjonelt samarbeid med Mattilsynet både før og under løpet, sier daglig leder i Femundløpet, Jon Anders Kokkvoll, og legger til at han særlig er fornøyd med rapporten tatt i betraktning at Femundløpet i stor grad drives av frivillige.

Kronglete

For å sikre et dyrevelferdsmessig forsvarlig løp poengterer Mattilsynet at kommunikasjonen mellom løpets veterinærtjeneste og Norges Hundekjørerforbunds TD (teknisk delegerte, dommere) kan bli bedre. Særlig utfordrende er dette når spann med halt hund kjører ut fra sjekkpunkt og TD ikke er tilgjengelig for veterinærtjenesten. Videre sier Mattilsynet at nedkjøringa inn til sjekkpunkt Trysil var "kronglete og medførte et farepotensiale for skade på hundene".

Mattilsynet gjorde observasjon av et spann på sjekkpunkt Tolga som hadde to halte hunder før utkjøring av sjekkpunktet. Deltakeren ble av veterinær varslet om at spannet ikke kunne kjøre ut. Deltakeren satte ut den ene halte hunden, og mente at den andre ville løpe seg fin. Ved målgang på Røros av observerte spann var det ikke notert avvik på spannet.

Finner løsninger

– Tilsynsrapporten tar vi til etterretning. Vi er allerede i gang med tiltak for å bedre traseen mellom Drevsjø og Trysil, både med tanke på å finne en slakere trase generelt og ikke minst nedkjøringa inn til sjekkpunkt Trysil. Vi jobber også med å finne en løsning for å unngå den unødvendige stigninga enkelte opplevde inn til sjekkpunkt Orkelbogen. Hundevelferden har vi over lang tid hatt stort fokus på. Er det noe jeg er helt sikker på så er det at deltakerne ivaretar hundene på en best mulig måte. De lever jo med hundene nesten 24/7 gjennom det meste av året. Vi opplever at det berører deltakerne ekstra sterkt når de får en hund som er skadd eller av andre årsaker må tas ut av spannet. Alle ønsker jo å komme til mål med friskest mulig spann, sier Kokkvoll.

Jon Anders Kokkvoll er daglig leder for Femundløpet. Foto: Marit Langseth

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...