Nea Radio

Tom Arnøy slutter i Zedge

GIR SEG: Tom Arnøy trekker seg som administrerende direktør i Zedge, men vil som en av de største aksjonærene fortsatt følge selskapet tett. Bildet: Arnøy på New York Stock Exchange, da Zedge i 2016 gikk på børs i USA. Foto: Zedge

Tom Arnøy startet selskapet. Etter 16 år går han nå av som administrerende direktør i Zedge.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 03.09.2019 kl 20:09

- Etter en tids overveielse og planlegging velger jeg nå å gå av som CEO (chief executive officer) med umiddelbar virkning. Jeg mener at en endring nå er bra både for meg personlig og for selskapet, sier Arnøy.

Tydalingen, som er bosatt i Lånke, ønsker nye utfordringer og sier han ser fram til å lære nye ting der han samtidig kan bruke kunnskapen og erfaringen som han har opparbeidet seg gjennom det han kaller "en lang og fantastisk reise."

Etablert i 2003

Sammen med to venner etablerte Tom Arnøy Zedge i 2003, opprinnelig som et nettsted hvor brukerne kunne utveksle ringetoner, skjermsparere og bakgrunnsbilder for mobiltelefoner. Etter hvert har over en milliard brukere benyttet seg av Zedge-app'er for både Android og Iphone.

- Zedge er klar for nytt lederskap og nye perspektiver. Jeg har nylig ledet selskapet gjennom en organisasjonsendring som gjør selskapet godt rustet for fremtiden, sier Arnøy. - Som gründer vil jeg naturligvis alltid ha en sterk emosjonell tilknytning til selskapet, men det blir nok fint å bare være ambassadør og aksjonær. På nåværende tidspunkt er jeg en av de største aksjonærene i selskapet og ser frem til å følge utviklingen fra sidelinjen.

I juni i fjor fortalte ZEDGE-gründer Tom Arnøy om bedriftseventyret sitt til elever fra ungdomsskolene og videregående skole i Selbu og Tydal. - Respekt er et sentralt mantra for oss i Zedge, sa tydalingen, som også anbefalte ungdommene "to be nice". Foto: Andreas Reitan

Stolt gründer

-Jeg kommer mest av alt til å savne å jobbe sammen med alle de dyktige og herlige kollegene som har hovedæren for at selskapet har kommet dit det er i dag, sier Arnøy. - Jeg er veldig stolt av det vi har fått til så langt og av verdiene vi har generert. Som et eksempel har arbeidsplassene i selskapet alene generert over 100 millioner kroner i inntekter til kommune og stat. Det er fint å se tilbake på, poengterer han.

Børsnotert

- Det har vært mange høydepunkt gjennom disse årene, men det var ekstra spesielt å se tickeren ZDGE komme opp på skjermen på New York Stock Exchange. Jeg hadde definitivt ikke sett for meg at selskapet skulle gå på børs i USA da vi startet med dette.
At over en halv milliard mennesker fra hele verden har brukt produktet vårt føles surrealistisk, sier Tom Arnøy.

Klar for nye utfordringer

- Min neste jobb er klar, men jeg ønsker å holde dette for meg selv i noen uker til. Jeg kan si såpass at jeg kommer til å jobbe med oppstarts- og tidligfaseselskaper, sier den beskjedne gründeren fra Tydal.

BALSAM: - Balsam for sjelen, sa Tom Arnøy da vi møtte ham ved Essand i sommer. Mer tid til balsam nå, Tom? Foto: Andreas Reitan

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...