ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Tom Arnøy slutter i Zedge

GIR SEG: Tom Arnøy trekker seg som administrerende direktør i Zedge, men vil som en av de største aksjonærene fortsatt følge selskapet tett. Bildet: Arnøy på New York Stock Exchange, da Zedge i 2016 gikk på børs i USA. Foto: Zedge

Tom Arnøy startet selskapet. Etter 16 år går han nå av som administrerende direktør i Zedge.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 03.09.2019 kl 20:09

ANNONSE
Annonse

- Etter en tids overveielse og planlegging velger jeg nå å gå av som CEO (chief executive officer) med umiddelbar virkning. Jeg mener at en endring nå er bra både for meg personlig og for selskapet, sier Arnøy.

Tydalingen, som er bosatt i Lånke, ønsker nye utfordringer og sier han ser fram til å lære nye ting der han samtidig kan bruke kunnskapen og erfaringen som han har opparbeidet seg gjennom det han kaller "en lang og fantastisk reise."

Etablert i 2003

Sammen med to venner etablerte Tom Arnøy Zedge i 2003, opprinnelig som et nettsted hvor brukerne kunne utveksle ringetoner, skjermsparere og bakgrunnsbilder for mobiltelefoner. Etter hvert har over en milliard brukere benyttet seg av Zedge-app'er for både Android og Iphone.

- Zedge er klar for nytt lederskap og nye perspektiver. Jeg har nylig ledet selskapet gjennom en organisasjonsendring som gjør selskapet godt rustet for fremtiden, sier Arnøy. - Som gründer vil jeg naturligvis alltid ha en sterk emosjonell tilknytning til selskapet, men det blir nok fint å bare være ambassadør og aksjonær. På nåværende tidspunkt er jeg en av de største aksjonærene i selskapet og ser frem til å følge utviklingen fra sidelinjen.

I juni i fjor fortalte ZEDGE-gründer Tom Arnøy om bedriftseventyret sitt til elever fra ungdomsskolene og videregående skole i Selbu og Tydal. - Respekt er et sentralt mantra for oss i Zedge, sa tydalingen, som også anbefalte ungdommene "to be nice". Foto: Andreas Reitan

Stolt gründer

-Jeg kommer mest av alt til å savne å jobbe sammen med alle de dyktige og herlige kollegene som har hovedæren for at selskapet har kommet dit det er i dag, sier Arnøy. - Jeg er veldig stolt av det vi har fått til så langt og av verdiene vi har generert. Som et eksempel har arbeidsplassene i selskapet alene generert over 100 millioner kroner i inntekter til kommune og stat. Det er fint å se tilbake på, poengterer han.

Børsnotert

- Det har vært mange høydepunkt gjennom disse årene, men det var ekstra spesielt å se tickeren ZDGE komme opp på skjermen på New York Stock Exchange. Jeg hadde definitivt ikke sett for meg at selskapet skulle gå på børs i USA da vi startet med dette.
At over en halv milliard mennesker fra hele verden har brukt produktet vårt føles surrealistisk, sier Tom Arnøy.

Klar for nye utfordringer

- Min neste jobb er klar, men jeg ønsker å holde dette for meg selv i noen uker til. Jeg kan si såpass at jeg kommer til å jobbe med oppstarts- og tidligfaseselskaper, sier den beskjedne gründeren fra Tydal.

BALSAM: - Balsam for sjelen, sa Tom Arnøy da vi møtte ham ved Essand i sommer. Mer tid til balsam nå, Tom? Foto: Andreas Reitan

ANNONSE