ANNONSE
Annonse
Nea Radio

To skader i påskefjellet

Foto: Sør-Trøndelag Røde Kors

Sør-Trøndelag Røde Kors melder om to skader i påskefjellet onsdag, begge ute i terreng, ingen i alpinanlegg. Hjelpekorpsene i Meldal og Melhus rykket ut på hvert sitt oppdrag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

I dag kan Sør-Trøndelag Røde Kors melde om 2 rapporterte skader i påskefjellet. Det har vært 2 skader i terreng, ingen i alpinanlegg. Hjelpekorpsene i Meldal og Melhus rykket ut på hvert sitt oppdrag.
Det har også denne dagen vært stor utfart i stort sett hele distriktet.

Det er fortsatt fint skiføre, men det er minkende mengde snø ute i terrenget. Fast, men litt løst på toppen av snølagene. Det er fortsatt minusgrader på natten, slik at man får faste og fine skiløyper fra morgenen av. Vær oppmerksom på at det begynner å bli løsere snø utenfor oppkjørt løype.

Dagens tips fra Infosentralen:
Se denne fine instruksjonsvideoen for hva du må ha med i sekken på topptur. I videoen er det Vegard Vereide fra Luster Røde Kors som forteller om hvilke ting som må være med.
https://www.youtube.com/watch?v=PPELhmI-gso

Også i år er de frivillige i hjelpekorpsene i Sør-Trøndelag Røde Kors i forhøyet påskeberedskap for å trygge både innbyggere og turister i fjell og by. På 8 hytter/depot og med 10 hjemmevakter er våre 18 hjelpekorps i beredskap med godkjente og godt trente frivillige. Nasjonalt er 1200 hjelpekorpsere i påskeberedskap på 150 vaktstasjoner over hele Norge!

I fjor rykket frivillige i Sør-Trøndelag Røde Kors ut på 36 oppdrag for å assistere påsketurister, med 38 innrapporterte skader. Dette var ny rekord siden skaderapporteringen startet.

Gjennom påska i 2018 ble det registrert 386 oppdrag over hele Norge, med 987 registrerte skader behandlet av frivillige i Røde Kors Hjelpekorps.

Nøkkelord

ANNONSE