Nea Radio

To nye tilbud ved Røros kulturskole til høsten

Til høsten kan de yngste elevene velge å gå kulturlab, hvor de blir introdusert for det meste som kulturskolen har å tilby på. Her øver elever ved skolen på låta «We will rock you». Foto: Marit Langseth

Søknadsfristen er 1. juni.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Kulturskolen introduserer to nye, spennende tilbud fra høsten, kulturlab og musikkteknologi, forteller rektor ved Røros kulturskole, Nils Graftås.

Kulturlab er et tilbud til de yngste elevene, hvor de skal få prøve seg på litt av hvert innen kulturskolen, før de eventuelt bestemmer seg for et instrument eller en aktivitet.

– Ungene i den alderen vil gjerne starte på et instrument, men så er de kanskje ikke store nok. De har ikke lange nok armer, fingrer eller lang nok kropp rett og slett, til å håndtere instrumentene, sier Graftås.

Derfor har de valgt å starte opp kulturlab.

– Det blir et «smake-på-verksted», hvor ungene får utforske de forskjellige elementene innen musikk, billedkunst, dans og teater.

Skal lære å skape musikk ved hjelp av ny teknologi

I tillegg introduserer de faget musikkteknologi, hvor elvene kan lære musikkproduksjon ved hjelp av digitale verktøy.

– Det handler litt om studioarbeid: hvordan man bruker mikrofoner, opptaksutstyr og programvare. I tillegg vil det handle om å lære seg å produsere musikk. Hvordan man bruker datamaskinen til å lage egne komposisjoner, forteller Graftås og fortsetter:

– Det har omtrent kommet en ny gren innen musikksjangeren: det å skape musikk ved hjelp av teknologi. Det er like viktig og relevant å lære og spille et instrument, men datamaskinen og alle mulighetene som ligger i den nye teknologien er jo og blitt et instrument.

Mens kulturlab er for de yngre, er musikkteknologi for de litt eldre, med 12 år aldergrense.

– Dette er noe ungdommer har drevet mye med i kjellerstua si de siste årene, og vi tar det nå inn som et fag. Så får vi se om det er noe interesse for det.

Søknadsfrist 1. juni

Søknadsfristen er allerede 1. juni, men Graftås lover det skal gå bra om man er litt sent ute også.

– Vi holder på utover juni med å ta opp elever, så hvis man søker 2., 3. eller 10. juni, så kommer man med på lista. Men det er førstemann til mølla-prinsippet, så det lønner seg å være tidlig ute. Men man er ikke fortapt om man er noen dager for sent ute.

Hør mer om de nye tilbudene her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...