Nea Radio

Rosenborg - Haugesund (2-1):

Knepen seier i hjemmedebuten

Hjemmelaget i ledelsen: Etter 79 minutter sendte Vegar Eggen Hedenstad hjemmelaget i ledelsen 2-1. Her sammen med Kristoffer Zachariassen (til høyre) Foto: Henrik Einangshaug

De siste ukene har det blitt klart at både Pa Momodou Konate og Hòlmar Örn Eyòlfsson kommer til Lerkendal for å bli en del av laget. Søndag kveld fikk begge sin debut.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 20.09.2020 kl 19:50

På motsatt banehalvdel sto Haugesund som for øyeblikket innehar 11. plass på årets tabell. Rosenborg ligger på 5. plass, og vil nok trenge en seier for å kunne henge med i medaljekampen.

Etter de første fire minuttene av dagens oppgjør, virket det som to tente lag som møttes ute på matta. Allerede da så man et snev av temperament. Haugesund presset høyt, og hindret hjemmelaget i å bygge opp det store spillet.

Tre hjørnespark førte til mål

Etter ni minutter skulle det vise seg at alle gode ting er tre. Det tredje forsøket på hjørnespark førte til mål for gjestene som gikk opp i ledelsen 0-1. Andrè Hansen fikk først slått ut ballen, men Kristoffer Velde klarte å få returen i mål.

Debutant Eyjòlfsson som spilte i Rosenborg mellom 2014 og 2016 viste seg frem for første gang i kampen, etter 22 minutter. Riktignok på feil måte, da han ble tildelt gult kort etter å ha taklet Ibrahima Wadji.

Man kan også spekulere i om Ciljans skade er tilbake, når han haltet av banen etter 33 minutter. Inn kom Edvard Tagseth. Ciljan forlot banen sammen med fysioterapeut Eirik Nordtvedt.

Lagene gikk til pause med en knapp ledelse til bortelaget, men denne gangen fikk vi nok bevart mye av spenningen til andre omgang.

Knallstart på andreomgang

Kampens andre omgang var kun fire minutter gammel, da Dino Islamovic etter 49 minutter satte ballen i nettet. Tagseth kom stormende bakfra, og så ut til å skyte med høyre fot. Skuddet traff Islamovic perfekt til venstre for seg. Dette førte til utligning og 1-1.

Det virket som Dinos mål tente en gnist innad i Rosenborg-laget og trykket økte utover i omgangen. Da det gjensto 15 minutter kunne det virke som at det begynte å dabbe av. Det skulle derimot skulle vise seg å ikke stemme. I det 79. spilleminutt ble det mange desperate forsøk fra hjemmelaget, og til slutt skulle det lykkes for Vegar Eggen Hedenstad som sendte Rosenborg i ledelsen 2-1 med en vakker scoring.

Det føltes nok greit for både Konate, Eyjòlfsson og Hareide å ta med seg tre poeng i sin hjemmedebut på Lerkendal.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...