ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Rosenborg - Haugesund (2-1):

Knepen seier i hjemmedebuten

Hjemmelaget i ledelsen: Etter 79 minutter sendte Vegar Eggen Hedenstad hjemmelaget i ledelsen 2-1. Her sammen med Kristoffer Zachariassen (til høyre) Foto: Henrik Einangshaug

De siste ukene har det blitt klart at både Pa Momodou Konate og Hòlmar Örn Eyòlfsson kommer til Lerkendal for å bli en del av laget. Søndag kveld fikk begge sin debut.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 20.09.2020 kl 19:50

ANNONSE
Annonse

På motsatt banehalvdel sto Haugesund som for øyeblikket innehar 11. plass på årets tabell. Rosenborg ligger på 5. plass, og vil nok trenge en seier for å kunne henge med i medaljekampen.

Etter de første fire minuttene av dagens oppgjør, virket det som to tente lag som møttes ute på matta. Allerede da så man et snev av temperament. Haugesund presset høyt, og hindret hjemmelaget i å bygge opp det store spillet.

Tre hjørnespark førte til mål

Etter ni minutter skulle det vise seg at alle gode ting er tre. Det tredje forsøket på hjørnespark førte til mål for gjestene som gikk opp i ledelsen 0-1. Andrè Hansen fikk først slått ut ballen, men Kristoffer Velde klarte å få returen i mål.

Debutant Eyjòlfsson som spilte i Rosenborg mellom 2014 og 2016 viste seg frem for første gang i kampen, etter 22 minutter. Riktignok på feil måte, da han ble tildelt gult kort etter å ha taklet Ibrahima Wadji.

Man kan også spekulere i om Ciljans skade er tilbake, når han haltet av banen etter 33 minutter. Inn kom Edvard Tagseth. Ciljan forlot banen sammen med fysioterapeut Eirik Nordtvedt.

Lagene gikk til pause med en knapp ledelse til bortelaget, men denne gangen fikk vi nok bevart mye av spenningen til andre omgang.

Knallstart på andreomgang

Kampens andre omgang var kun fire minutter gammel, da Dino Islamovic etter 49 minutter satte ballen i nettet. Tagseth kom stormende bakfra, og så ut til å skyte med høyre fot. Skuddet traff Islamovic perfekt til venstre for seg. Dette førte til utligning og 1-1.

Det virket som Dinos mål tente en gnist innad i Rosenborg-laget og trykket økte utover i omgangen. Da det gjensto 15 minutter kunne det virke som at det begynte å dabbe av. Det skulle derimot skulle vise seg å ikke stemme. I det 79. spilleminutt ble det mange desperate forsøk fra hjemmelaget, og til slutt skulle det lykkes for Vegar Eggen Hedenstad som sendte Rosenborg i ledelsen 2-1 med en vakker scoring.

Det føltes nok greit for både Konate, Eyjòlfsson og Hareide å ta med seg tre poeng i sin hjemmedebut på Lerkendal.

Nøkkelord

ANNONSE