ANNONSE
Annonse

Notiser

Kjørte i rus, med falske skilter

Kategori: Siste nytt - Publisert: 16.05.2022 kl 11:57

To personer er pågrepet etter at politiet stansa en bil på fylkesveg 31 i Røros. Bilen var påsatt falske kjennemerker, og meldt stjålet. Bilføreren mistenkes for ruskjøring skriver politiet

Kjørte uten førerkort

Kategori: Siste nytt - Publisert: 16.05.2022 kl 11:49

To personer anmeldes for å kjøre bil uten gyldig førerkort.

I tillegg ble en bil avskilta på grunn av dårlig teknisk stand. Det var resultatet etter en kontroll i Bispegata i Trondheim, melder politiet.

Vinglete kjøring på E6

Kategori: Siste nytt - Publisert: 16.05.2022 kl 10:18

Politiet fikk i morges tips om en sjåfør som ikke holdt seg i eget kjørefelt på E6 ved Oppdal.

En lokal politipatrulje fulgte etter bilen, og fikk sammen men UP stoppet den i Oppdal sentrum, skriver politiet på Twitter.

Sjåføren er mistenkt for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand, og blir fremstilt for blodprøve.

Leteaksjon

Kategori: Siste nytt - Publisert: 14.05.2022 kl 11:35

Også Sivilforsvaret er i formiddag satt inn i letingen etter en mann i 80-årsalderen, som er savnet i området ved Ringvål skistadion i Trondheim, melder NRK. Store letemannskaper leter etter mannen. Det blir også søkt med drone i området.

Penger til landingsplasser

Kategori: Siste nytt - Publisert: 12.05.2022 kl 12:07

Regjeringen foreslår å bevilge i overkant av 38millioner kroner til tilpasning av landingsplasser for de nye redningshelikoptrene ved Sykehuset Namsos og Hammerfest sykehus i 2022 - og 135 millioner kroner i 2023. Det kom også frem i dagens reviderte statsbudsjett.

Moped mot bil: Ingen skadd

Kategori: Siste nytt - Publisert: 12.05.2022 kl 12:07

Det ble ingen personskade i sammenstøtet mellom en moped og en bil på Selsbakk i Trondheim i formiddag. Det blir heller ingen politisak, opplyser politiet.

Steinfjelltunnelen i Namsskogan stenges

Kategori: Siste nytt - Publisert: 11.05.2022 kl 14:02

I kveld mellom klokka 19.00 til 21.30 vil fylkesveg 773 gjennom Steinfjelltunnelen i Namsskogan bli stengt på grunn av øvelse.

Vakthavende operatør i Vegtrafikksentralen, Vegard Leinum, sier til Trønder-Avisa at det skal foregå en generell øvelse med nødetatene inne i tunnelen.

Kongen besøker Snåsa

Kategori: Siste nytt - Publisert: 11.05.2022 kl 14:01

Kong Harald kommer til Snåsa 23. oktober. Det kommer frem i en pressemelding fra Sametinget. Han skal besøke Gïelem nastedh, sørsamisk språk- og kompetansesenter i forbindelse med åpninga av samisk språkuke.

Drastisk bedre dekning nå

Kategori: Siste nytt - Publisert: 10.05.2022 kl 18:48

Telenor har fått kontakt med sentralen igjen etter store problemer med mobildekninga i dag.
Det har vært problemer flere steder i Trøndelag og Møre og Romsdal.

– Dekningen er nå drastisk bedre. Vi har kun utfall på 5 mobilstasjoner i Trøndelag nå, sier dekningsdirektør i Telenor Bjørn Amundsen.

De regner med det tar tre timer å få retta den siste feilen.

Kontroll Røros

Kategori: Siste nytt - Publisert: 09.05.2022 kl 18:51

UP har gjennomført trafikkontroll på fylkesveg 30 ved Høsøien i Røros kommune. Det ble utstedt 8 forenklede forelegg i 60-sonen på stedet, opplyser politiet.Høyeste hastighet 79 km/t.

Mobildekning langs riksveier

Kategori: Siste nytt - Publisert: 08.05.2022 kl 22:13

Gode mobiltjenester der folk ferdes forutsetter tilstrekkelig mobildekning. Stortinget har fattet vedtak om at regjeringen skal utarbeide en plan for utbygging av mobil- og internettdekning langs eksisterende riksveier. Analysys Mason har i denne forbindelse gjennomført en utredning med mål om å danne et grunnlag for utbedringsarbeidet gjennom å definere hva som utgjør et dekningshull langs en veistrekning, beskrive relevante metoder for å utbedre slike dekningshull, kartleggedekningshull langs eksisterende riksveistrekninger, utarbeide kostnadsoverslag for fjerning av slike dekningshull, samt foreslå prioriteringer knyttet til gjennomføring av et utbedringsarbeid. (puh)
(Pressemelding fra Regjeringen)

Tap til Rosenborg

Kategori: Siste nytt - Publisert: 08.05.2022 kl 20:22

Rosenborgs bortekamp mot Strømsgodset endte med 3-0-tap. Erlend Dahl Reitan scoret selvmål i løpet av det andre spilleminuttet. Etter en drøy halvtime på banen hadde drammenserne økt med ytterligere to mål – en ledelse RBK aldri klarte å hente inn.

Dermed har RBK falt ned til 11. plass på tabellen.

Uavgjort for RBK Kvinner

Kategori: Siste nytt - Publisert: 08.05.2022 kl 20:18

Rosenborg Kvinner spilte 0-0 borte mot Lillestrøm søndag kveld. Og i Obos-ligaen spilte Stjørdals-Blink 1-1 borte mot Åsane. Sondre Stokke scoret på straffespark.

Skal sparke i gang 5G-bruken i Norge

Kategori: Siste nytt - Publisert: 06.05.2022 kl 07:41

Fredag 6. mai samles store næringslivsaktører til første møte i 5G-industriforum, som skal få fart på bruken av 5G-teknologien i industri, næringsliv og offentlig sektor.
Det er Kommunal- og distriktsdepartementet og Næringsdepartementet som har tatt initiativ til det nye forumet som består av toppledere fra en rekke bransjer og offentlig sektor. Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) og DigitalNorway (DN) er ansvarlig for drift av 5G-industriforum.
– 5G-teknologien åpner for helt nye muligheter for bedrifter og samfunnet. Vi etablerer derfor et 5G-industriforum for å legge til rette for god dialog mellom industrien, offentlig sektor og telekomsektoren slik at vi kan utnytte teknologien på en best mulig måte, sier kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik (Sp) i ei pressemelding.

Økende hjortebestand skader skog

Kategori: Siste nytt - Publisert: 05.05.2022 kl 11:37

En ny undersøkelse fra Norsk institutt for bioøkonomi (Nibio) viser at hjortebeiting på skog og grasareal fører til store økonomiske tap for skogeiere og bønder. En mer bærekraftig forvalting av hjortebestanden er nødvendig.
Bestanden av hjort har nesten dobla seg siden årtusenskiftet. Enkelte steder er hjorten så tallrik at det er umulig å få opp igjen ny skog, heter det i ei pressemelding fra Landbruks- og matdepartementet.

Vil stanse avrenning fra fisketransport

Kategori: Siste nytt - Publisert: 05.05.2022 kl 11:29

Samferdselsdepartementet vil ha tiltak mot avrenning fra laksetransporten.
– Hvert år havner betydelige mengder smeltevann fra fisketransport på vegene våre. Avrenning fra slik transport kan føre til trafikkfarlige vegforhold og være skadelig for miljøet. Jeg har derfor nå bedt Statens vegvesen se på tiltak for å hindre avrenning, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.
Samferdselsministeren er bekymret over utviklingen innen fisketransporten når det gjelder avrenning.
– Statens vegvesen har de siste årene hatt jevnlige møter med sjømatnæringen, Mattilsynet, politiet og Norges Lastebileier-Forbund, hvor dette problemet har vært drøftet og ulike løsninger har vært diskutert. Kontroller langs veien viser likevel at det ikke har vært noen forbedring. Vi må da vurdere å stramme inn på regelverket, blant annet mer effektive sanksjonsmuligheter, for å hindre slik avrenning, sier Nygård i ei pressemelding.

Raset på E6

Kategori: Siste nytt - Publisert: 05.05.2022 kl 11:04

Ordfører i Malvik, Trond Hoseth, anbefaler alle som vanligvis kjører forbi rasstedet om å ta hjemmekontor eller ta toget om de kan i dag. Årsaken er at E6 er stengt ved Stavsjøtunnelen i Hommelvik etter jordraset som gikk i går - det innebærer mye trafikk på gamle E6.

E6 forbi Malvik vil i første omgang være stengt til i kveld, men vegtrafikksentralen tror den kommer til å bli stengt enda lengre. Det blir tatt en ny vurdering i formiddag. I dag starta arbeidet med å kjøre bort massene fra skredet, og Helltunnelen er stengt for trafikk i den forbindelse. All trafikk mellom Storsand og Værnes går på den gamle E6’n.

Geologer har friskmeldt området, og alle som ble evakuerte i går har fått flytta hjem igjen. Det skal etter forholdene gå bra med personen som var i bilen som ble tatt av skredet.

Fottballsupporterbråk

Kategori: Siste nytt - Publisert: 05.05.2022 kl 11:03

Politiet rykka ut etter melding om skriking og uling på Ranheim i rondheim i går kveld. Det viste seg at det var fotballsupportere, som så kampen mellom Real og City. De fikk se ferdig kampen, ifølge politiet.

Stort jordras over E6 – en bil er tatt av jordmassene

Kategori: Siste nytt - Publisert: 04.05.2022 kl 13:40

E6 er stengt etter at det har gått et stort jordras over E6 i Malvik kommune. Det skriver NRK.

Veien blir stengt lenge, forteller Statens vegvesen.

Politiet melder på Twitter at en bil er tatt av jordmassene

– Jeg har ingen informasjon om hvordan det går med den eller de som har sittet i bilen, sier operasjonsleder i politiet, Anne Birgitte Arras til NRK.

Raset har gått på nordsida av Stavsjøfjelltunnelen.

Politiet er nå i ferd med å evakuere hele området langs elva Humla og nedover mot tettstedet Hommelvik. Området som evakueres inneholder blant annet Hommelvik skole og flere boliger.

– Vi er i ferd med å varsle folk nå, sier Arras.

Kjørte bil med falske skilt og uten førerkort

Kategori: Siste nytt - Publisert: 04.05.2022 kl 12:18

En mann i 30-årene ble tirsdag kveld stanset av en politipatrulje i Rognes i Midtre-Gauldal. Vedkommende kjørte bil med falske skilter og hadde heller ikke førerkort. I tillegg mistenker også politiet ham for å være ruset.

Stengt kommunehus i Holtålen

Kategori: Siste nytt - Publisert: 04.05.2022 kl 12:16

På grunn av internt kurs i forbindelse med innføring av nytt saksbehandlingssystem er kommunehuset i Holtålen stengt onsdag 4.mai.
- Det vil bli flere perioder med stengt kommunehus i denne forbindelse, skriver kommunen på sine nettsider.
Torsdag og fredag er biblioteket i Røros stengt på grunn av kurs. De ansatte melder at de kommer klokere tilbake med påfyll av kunnskap om formidling.

Ny tollsjef

Kategori: Siste nytt - Publisert: 04.05.2022 kl 12:14

Anne Bakosgjelten er ansatt som ny seksjonssjef ved Vauldalen Tollsted fra 1. august, melder Rørosnytt. Bakosgjelten er født og oppvokst på Os og kommer fra stillinga som seniorrådgiver i Oslo politidistrikt. Hun overtar etter seksjonssjef Bjørn Arild Sørli som går av med pensjon i løpet av høsten, skriver nettavisa.

Fikk permisjon fra politiske verv

Kategori: Siste nytt - Publisert: 04.05.2022 kl 12:13

Formannskapet i Holtålen vedtok tirsdag å innvilge Gøril Lundereng Skjefte permisjon fra sine politiske verv ut valgperioden. Hun har fast plass i både formannskap og kommunestyre for Holtålen Arbeiderparti. - Petter Almås går inn med fast plass i formannskapet. Arbeiderpartiets varamedlemmer i formannskapet ut valgperioden blir Olav Tronsaune, Tore Børresen og John Lars Skjefte. John Lars Skjefte går inn med fast plass i kommunestyret, heter det i formannskapets vedtak.
Saken skal seinere opp til behandling i kommunestyret, trolig i møte den 15. juni.

Infomøte om flyktninger

Kategori: Siste nytt - Publisert: 04.05.2022 kl 12:11

Røros kommune har sagt ja til å ta imot inntil 100 flyktninger i år, og nå er forberedelsene i gang.
Fredag 6. mai inviteres alle interesserte til Røros Frivilligsentral i Tufta der det vil bli informert om situasjonen og om hva som skal skje videre.

Avlyser kommunestyremøte

Kategori: Siste nytt - Publisert: 04.05.2022 kl 12:09

Holtålen avlyser neste ukes kommunestyremøte. I ei pressemelding skriver kommunen at på grunn av kun to saker på sakskartet, har ordfører i samråd med formannskapet vedtatt at kommunestyremøtet tirsdag 10. mai avlyses.
De to sakene omhandler fritak av verv og en budsjettjustering på barnehageområdet. Formannskapet har vedtatt å flytte disse sakene over til neste planlagte kommunestyremøte onsdag 15. juni.

ANNONSE