Notiser

Ranheim tapte treningskamp

Publisert: 16.02.2019 kl 16:24

Ranheim tapte 3–2 hjemme for Kristiansund i en treningskamp lørdag ettermiddag. Ranheims mål ble scoret av Ivar Sollie Rønning og Erik Tønne. Det skriver NRK.

Trønder omkom i Japan

Publisert: 16.02.2019 kl 16:23

En trønder omkom i et snøskred i Japan, opplyser UD til Trønder-Avisa. Mannen var ansatt i politiet i Oslo.

– Det er tungt og trist for kollegene og de som sto ham nær, og våre tanker går til de etterlatte, skriver pressesjef Unni Grøndal i en SMS til NRK.

Bolighus tatt av jordskred i Orkdal

Publisert: 16.02.2019 kl 16:20

Politiet melder på Twitter at et bolighus er tatt av et jordras i Orkdal kommune. Politiet opplyser at det er uvisst om noen personer er tatt av skredet, men brannvesenet opplyser til NRK at en person skal være innesperret eller savnet.

– Et bolighus som har sklidd av grunnmuren. Brannvesenet undersøker om det er folk i huset, geolog er varslet og politihunder sendt til stedet, skriver politiet på Twitter.

Klokken 16.30 informerer de om at det ikke skal være fare for andre hus eller nye ras.

Grande tar gjenvalg

Publisert: 16.02.2019 kl 09:05

Trine Skei Grande varsler at hun tar gjenvalg som partileder i Venstre neste år, melder Adresseavisen. Til tross for nye runder med bråk om lederskapet i partiet, vil Grande gjerne lede partiet videre.

Truet vakter på utested i Stjørdal

Publisert: 16.02.2019 kl 09:04

En gjest på et utested i Stjørdal lagde bråk natt til lørdag. Vedkommende ble nektet adgang, og truet da vaktene. Politiet ble sendt til stedet.

Norgescup på Jervskogen

Publisert: 14.02.2019 kl 13:15

Det er ei hektisk skiuke for Hommelvik IL på Jervskogen skisenter. Onsdag kveld var det lysløyperenn med 380 barn mellom 8 og 16 år. Torsdag er det offisiell trening før konkurranser i Norgescupen fredag, lørdag og søndag. Equinor Norgescup langrenn for senior Hommelvik starter med sprint fredag, fristil lørdag og klassisk søndag.
Totalt er 290 løpere påmeldt i Norgescupen, som også teller som U23 NM, dvs. at utøvere i de to eldste juniorklassene også kan delta.

NTNU dårlig på nynorsk

Publisert: 14.02.2019 kl 12:03

Norsk Målungdom har sendt rekordmange klager på vegne av studentar som ikke fikk eksamen på nynorsk. I fjor sende de 69 klager, og det er NTNU i Trondheim som har fått flest.
I følge Norsk Målungdom er dette er brudd på loven.
(NTB/NRK)

"Bare fine sanger"

Publisert: 14.02.2019 kl 08:52

Selbu Korensemble setter opp jubileumskonserten "Bare fine sanger" på nytt, 30. mars på Gimle i Selbu. Koret har også valgt nytt styre:
Leder: Einar Bjørn
Sekretær: Lisbeth Sørflakne
Kasserer: Monica Aakerholm
Styremedlemmer: Geir Olav Reinås, Hans Ivar Aftret og Per Dagfinn Neverås.

Trøndelag SV

Publisert: 14.02.2019 kl 08:34

På Trøndelag SV sitt fylkesårsmøte sist helg ble Siv Furunes fra Inderøy SV gjenvalgt som leder og Bjørn Salvesen fra Røros SV gjenvalgt som nestleder. Fylkesårsmøtet vedtok fem politiske uttalelser og hadde innledninger av blant andre Snorre Valen, Lars Haltbrekken og Kari Elisabeth Kaski.

Kina og India leder an i forgrønning av jorda

Publisert: 14.02.2019 kl 08:07

Kinas utstrakte planting av trær og Indias intensiverte jordbruk er hovedårsakene til at jordas overflate er blitt betydelige grønnere siden tusenårsskiftet. Det viser en ny studie.
Hvert år blir et areal på omlag 5,5 millioner kvadratkilometer grønnere. Det vil si at plantenes bladverk totalt har økt med nesten 5 prosent siden tidlig på 2000-tallet (2,3 prosent per tiår). Hovedårsaken til at jorda blir grønnere er intensivert utnyttelse av landarealer i verdens to mest befolkede land, Kina og India.

– Resultatet er uventet. Deler av den samme forskningsgruppen kom fram til at 18 millioner kvadratkilometer landareal hadde blitt grønnere og frodigere fra 1982 til 2015, og at 70 prosent av denne vegetasjonsveksten skyldtes gjødsling i form av økte CO₂-konsentrasjoner i atmosfæren, sier seniorforsker Hans Tømmervik ved Norsk institutt for naturforvaltning (NINA).

Lønnsom Nato-øvelse

Publisert: 13.02.2019 kl 18:57

Nato-øvelsen Trident Juncture ble lønnsom for flere kommuner i Trøndelag. Ifølge Adresseavisen skrev midtnorske selskaper kontrakter for 700 millioner kroner i forbindelse med øvelsen. Det er Stjørdal kommune som har omsatt mest, foran Holtålen og Røros.

Rømte fra rettssak

Publisert: 13.02.2019 kl 18:56

En mann fra Malvik er tiltalt for gruppevoldtekt, men møtte ikke opp i retten, skriver Bladet. Mannen, som er av utenlandsk opprinnelse, etterlyses nå over hele verden. Den siktede skal ha vært sentral da en kvinne i 40-årene ble voldtatt av tre menn i en privatbolig natt til 6. februar i fjor.

705 åpnet igjen

Publisert: 13.02.2019 kl 18:56

Fylkesvei 705 mellom Stuggudal og Brekken ble åpnet igjen onsdag ettermiddag etter å ha vært stengt store deler av dagen.

Tine må legge ned

Publisert: 13.02.2019 kl 18:54

Meieriselskapet Tine vurderer å legge ned flere av sine 31 lokale produksjonsanlegg. Konsernsjef Gunnar Hovland sier til Dagens Næringsliv at det ikke er mulig å opprettholde alle de lokale meieriene. I Trøndelag har Tine meierier i Verdal og Selbu og et sentrallager på Heimdal i Trondheim, det skriv NRK Trøndelag.

SUM

Publisert: 13.02.2019 kl 09:53

I dag er det SUM - Skapende Ungdoms Messe for elever i ungdomsskole og videregående skoler i Fjellregionen. Dette er et samarbeid mellom Regionrådet for Fjellrregionen og Ung Entreprenørskap Hedmark og arrangementet foregår i Tynsethallen. Fra klokka 10 - 12 i dag sender Nea Radio direkte fra hallen, både på radio og på webstream.

Kommunetesten

Publisert: 13.02.2019 kl 09:52

Forbrukerrådets kommunetest utføres hvert tredje år og måler hvor god service kommunene gir til folk som har spørsmål om kommunale tjenester. Nå har dommen falt, og den mest hjelpsomme kommunen i Trøndelag er Osen. Holtålen kommer på en 10. plass og Malvik på 13. Tydal seiler inn på 14. plass, Selbu ble rangert som nummer 19, Stjørdal havnet på 21. plass og Røros ble nummer 29. Totalt er det 48. kommuner i Trøndelag.

Privatskoler

Publisert: 13.02.2019 kl 09:51

38 skoler søker om å starte friskoler med oppstart høsten 2020. Av disse er det 28 grunnskoler og 10 videregående skoler. To av skolene planlegger oppstart i Trondheim: Nidaros Idrettsungdomsskole og Heltberg Grunnskole.

Ni av ti består fag- og svenneprøven

Publisert: 12.02.2019 kl 15:02

Nye tall fra Utdanningsdirektoratet viser at flere får fag- og svennebrev. Ni av ti består prøvene og flere får læreplass. - Norge trenger flere fagarbeidere, så dette er gode nyheter. Nå håper jeg flere ungdommer blir inspirert til å velge yrkesfag når de skal søke på videregående denne våren, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner.
(Kunnskapsdepartementet)

Promillekontroll i Stjørdal

Publisert: 12.02.2019 kl 13:43

UP hadde promillekontroll i Stjørdal tirsdag formiddag. 95 kontrollerte edruelige sjåfører, melder Politiet i Trøndelag.

Rødt flagg i Oppdal

Publisert: 12.02.2019 kl 13:40

Oppdal alpinsenter råder folk til å droppe løssnøkjøring i terrenget etter stort snøfall det siste døgnet. Skisenteret vil prøve å holde folk i områder med preparerte løyper og råder alle som skal på ski til å droppe løssnøkjøring. I stedet lar skisenteret være å preparere en av bakkene tirsdag slik at folk kan kjøre i løssnøen i traseen, forteller heissjef Arnulf Erdal til Radio E6.

Scooterkontroll uten reaksjoner

Publisert: 12.02.2019 kl 13:39

Politiet i Trøndelag gjennomførte tirsdag formiddag snøscooterkontroll i Grong. - Ingen reaksjoner, melder politiet på twitter.

Vanskelige kjøreforhold ventes

Publisert: 12.02.2019 kl 06:15

Fra tirsdag ettermiddag og kveld ventes det lokalt vanskelige kjøreforhold i Trøndelag og på Vestlandet, i forbindelse med snø som går over til regn. Det er fare for regn som fryser på bakken.

Ringt nødnummer flere ganger uten grunn

Publisert: 12.02.2019 kl 06:14

Politiet har beslaglagt telefonen til en kvinne i 50-årene i Trondheim etter hun har ringt politiets nødnummer uten grunn gjentatte ganger gjennom natta. Forholdet blir anmeldt, opplyser politiet.

Frontkollisjon i Hommelvik

Publisert: 11.02.2019 kl 17:03

Politiet meldte mandag ettermiddag om en frontkollisjon mellom to personbiler i Malvikvegen. To personer fikk tilsyn av helse etter at de klaget over smerter i kroppen. Politiet etterforsker og tar avhør på stedet, skriver politiet i Trøndelag på Twitter.

Forslag til endringer i adopsjonsforskriften

Publisert: 11.02.2019 kl 16:22

Regjeringen har sendt på høring et forslag om større fleksibilitet for adopsjonssøkere.

1. juli 2018 trådte ny adopsjonslov med tilhørende forskrift i kraft. I forskriften stilles det krav om at søkere av adopsjon må utredes og godkjennes for adopsjon av både ett barn under 5 år og et søskenpar. Dette kan i praksis gjøre det vanskeligere å bli godkjent for adopsjon.

Barne- og likestillingsdepartementet sender derfor på høring forslag om endring i adopsjonsforskriften slik at det fortsatt skal være én godkjenningsramme ved adopsjon, men at de som ønsker det kan søke om å bli utredet og godkjent for adopsjon av bare ett barn under 5 år, skriver Barne- og likestillingsdepartementet i ei pressemelding.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...