Nea Radio

Holtålen:

Interpellasjon fra Pensjonistpartiet

Krever svar: Olav Halvor Megård (PP) har flere spørsmål når kommunestyret i Holtålen møtes torsdag 10. september. Foto: Per Magne Moan

Når kommunestyret i Holtålen møtes torsdag 10. september, vil Pensjonistpartiets Olav Halvor Megård fremme følgende interpellasjon til ordfører Arve Hitterdal.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Etter denne sommeren som lik resten av året er blitt noe anderledes, kommer nå oppsummeringen av ferietrafikken. I lokale medier så vel som i riksmedier blir vi fortalt om stort besøk og gode inntekter. Mange steder blir det meldt om til dels kaotiske forhold som følge av den store interessen. Vi har sett at hoteller og andre overnattingsplasser i regionen har hatt fulle hus i sommer. Det siste som er nevnt lokalt er fra Spellmovollen på Såttåhaugen innerst i Dalsbygda. Der har det vært en jevn strøm av folk som vil på Forollhogna. Det typiske i sommer ser ut til å være at turistene har oppsøkt natur i stedet for storbyer. Nå blir det spekulert på om denne trenden med å feriere i eget land vil holde seg på bekostning av utenlandsferier. Det er et flertall av analytikere som tror at den nye normalen aldr blir på nivå med den gamle normalen med hensyn til utenlandsferier.

Som sagt har både nasjonalt og internasjonalt feriemønster endret seg etter utbruddet av covid – 19.

De fleste har valgt å feriere i hjemlandet og har i stor grad unngått offentlig transport som fly, tog, bil og buss. Konsekvensene har blitt en utbredt bruk av bobil og campingvogn med et økende behov for tilgang til flere og gode campingplasser. I 2019 låg det ute for salg på finn.no 6000 enheter av disse kjøretøyene. På samme tid i 2020 er tilsvarende tall 2000 enheter. Ålen kan i dag ikke tilby noen form for oppstillingsplass for disse feriegjestene. Etter etablering av Frosta Bobil og Caravan på stedets Circle K-stasjon, har mange ferierende vært innom og etterlyst muligheten for en campingplass i bygda. Noen har allerede oppdaget flere attraktive områder i bygda og har gitt uttrykk for å ville tilbringe flere døgn her. Disse har til slutt endt opp på Røros og Os. Tilfeldige stopp på rasteplassen ved Eidet er på langt nær et godt nok alternativ og medfører heller ikke direkte inntekter.

En opparbeidet og vel tilrettelagt campingplass er derfor sårt tiltrengt , både for dropp-inn plasser og ikke minst faste plasser med mulighet for spikertelt for å spre overnattingsdøgn over hele året. I tilknytning bør det også opprettes en bobilcamp med tømme stasjon. Etablering av tilbud for campingturister vil i tillegg medføre økte inntekter for eksisterende bedrifter, samt mulighet for flere sårt tiltrengte arbeidsplasser. For å sette fart i prossessen med en slik etablering har Frosta Bobil og Caravan tilbudt sin kompetanse for å være behjelpelig med forslag til løsninger for en god og effektiv drift.

I næringsplanen for Holtålen 2016 – 2021 er det listet opp flere strategiske tiltak som skal bidra til økt verdiskaping og aktivitet i kommunen. Ett av tiltakene er under strategien Økt samarbeid. Bedre samarbeid mellom reiselivsbedriftene/opplevelseleverandørene. Utnytte og forsterke samarbeidet med Rørosregionens næringshage. Et annet tiltak er knyttet til å øke bevisstheten rundt Cirkumferensen og verdensarven.: Bevisstgjøre barn og unge om hva som finnes av kulturminner i kommunen. Skilting og merking av aktuelle steder.

1. Hvordan vil ordføreren oppsummere sommeren for Holtålens vedkommende når det kommer til reiseliv – og hvordan går det med å iverksette de tiltakene som kommunestyret vedtok før jul i 2015?

2. Hvordan rimer en utmelding fra Destinasjon Røros hvis det fortsatt er slik at reiseliv er ett av de viktige områdene for næringsutvikling i Holtålen?
Kan ordfører opplyse om det er igangsatt/vedtatt reguleringsplan for Lundereng/Langlandshaugan?

3. Det er for tiden 2 hoteller i kommunen som ikke har vært i drift og som ligger ute for salg. Mener ordfører at drahjelp fra Destinasjon Røros i denne prosessen er helt verdiløs og at kommunen ved ordfører har tilstrekkelig kompetanse på å utvikle reiselivet i kommunen sjøl?

4. Vil kommunen ved ordfører ta i mot overføring av kompetanse/hjelp fra Frosta Bobil og camping for å få i gang prosessen med å etablere campingplass i Ålen?

Olav H Megård
leder av pensjonistpartiet

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...