Nea Radio

Tilskudd til fjellandbruket i Trøndelag 2021

Seterliv i Hessdalsfjellene Foto: Per Magne Moan

Fjellandbruksmidlene skal bidra til bærekraftig og klimasmart verdiskaping i fjellområdene innenfor tradisjonelt landbruk og bygdenæringer.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Ryggraden i fjellandbruket er den grovfôrbaserte husdyrdriften, men tilleggsnæringer knyttet til lokal mat og reiseliv bidrar også til en betydelig del av verdiskapningen.

Det er en målsetning at prosjektene gir konkrete resultater i form av økt verdiskaping, aktivitet og rekruttering. Tilretteleggende fellestiltak som kommer mange til gode, prioriteres. Tildelingen skal forankres i regionalt næringsprogram. Tilskudd kan gis til organisasjoner, institusjoner, kommuner og ulike former for samarbeidsgrupperinger. Prosjektene skal være tydelig forankret i næringa og gårdbrukere er den primære målgruppen.

– Vi oppfordrer spesielt kommunene sammen med lokale samarbeidspartnere om å søke for å dra til å forsterke lokalt utviklingsarbeid rettet mot landbruket i kommunen. I tillegg oppfordrer vi til samarbeid mellom kommuner, heter det i en pressemelding fra Statsforvalteren i Trøndelag som er ansvarlig for ordningen.

Dette er siste året med tilskuddsmidler i en tre-årig satsing fra 2019-2021, framforhandlet i jordbruksavtalen. Det kan gis inntil 75 prosent tilskudd.

– For å få mest mulig verdiskaping av midlene, ønsker vi at kommunene, næringa og andre finansieringskilder legger midler i potten, i tillegg til engasjement og egeninnsats, heter i meldinga fra Statsforvalteren.

Fjellandbruket i Trøndelag gjelder for kommunene Røyrvik, Namsskogan, Lierne, Meråker, Tydal, Holtålen, Røros, Rennebu og Oppdal.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...