Nea Radio

Nea Radio

Tillit til jegerne

Jaktlykke! Foto: NJFF

Aldri før har jegerne hatt så stor tillit i befolkningen som nå. 86 % av de spurte har svært eller ganske god tiltro til at jakt i Norge utøves på en human og forsvarlig måte.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Befolkningas holdning til jakt og jegere måles regelmessig gjennom Natur- og Miljøbarometeret til TNS-Gallup.
Der stilles det bortimot identiske spørsmål med tre års mellomrom. Slik kan en få fram endringer i holdninger til aktuelle natur- og miljøsaker i befolkningen over tid.

Historisk høyt

Aldri før har jegerne hatt så stor tillit i befolkninga som nå.
86 prosent av de spurte har svært eller ganske god tiltro til at jakt i Norge utøves på en human og forsvarlig måte.
Det er «all time high» i den perioden vi har målt. Særlig er det andelen som har svært stor tiltro til at jakten i Norge utøves på en human og forsvarlig måte som øker. (Fra 18 prosent i 2014 til 30 prosent i 2017)

Tre av fire nordmenn er positive til jakt

Også på det mer generelle spørsmålet om holdning til jakt er det en positiv utvikling.
74 % av alle spurte er svært eller ganske positive, det beste tallet vi har målt siden 2008. Det er en økning på 6 % fra 2014.

Gledelig og fortjent

- Dette er svært gode tall for oss som arbeider for at jakten skal foregå i skikkelige former, sier leder i Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF), Runar Rugtvedt.

- Det samsvarer godt med det inntrykket vi har av den norske jegeren. Han eller hun er en dedikert person med glødende interesse for natur og dyreliv, og som bestreber seg på at den jakta man bedriver skal være så god som mulig, både for folk og dyr. Vi har et forvalteransvar, og den oppgaven tar vi på alvor. Slik sett er det derfor riktig å si at tilliten er fortjent.

- Samtidig er vi ydmyke for det faktum at vi utøver en aktivitet som krever særlig aktsomhet i forhold til andre naturbrukere. Det er rom for alle dersom man tar hensyn til hverandre. En så høy tillitsscore som vi nå har fått forplikter selvsagt jegerstanden i tiden framover. Gjennom en utstrakt opplærings- og skoleringsvirksomhet i lokalforeninger over hele landet, sikrer vi at vi har kompetente jegere. Vi kan love at vårt arbeid med fokus på sikkerhet, gode skudd og en fornuftig naturforvaltning skal videreføres, sier en svært fornøyd leder i NJFF.

Ragnar Rugtvedt er leder i NJFF. Foto: NJFF

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...