ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Blir ny rådmann i Røros

Kjersti Forbord Jensås har vært konstituert rådmann siden i høst. Foto: Marit Langseth

Etter hemmelig avstemning i kommunestyret ble det klart at Kjersti Forbord Jensås får tilbud om rådmann-jobben i Røros kommune.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 21.03.2019 kl 22:49

ANNONSE
Annonse

Røros kommunestyre vedtok torsdag kveld å tilby Kjersti Forbord Jensås stillingen som rådmann. Det ble en skriftlig avstemning, hvor 21 representanter stemte for og fem stemte blank.

Forbord Jensås har vært konstituert rådmann i Røros kommune siden Bernt Tennstrand sluttet i høst.

– Hvordan blir det å gå fra å være konstituert rådmann til å være rådmann?

– Det er selvfølgelig en milepæl og litt godt å være ferdig med denne prosessen, som har vært ganske intens, men jeg er på en måte inne i denne jobben og har vært det siden i oktober, men nå, når jeg vet hva jeg har foran meg, så kan jeg begynne å tenke mer langsiktig, sier hun.

Søkte ikke ved første utlysning

Saken ble diskutert i kommunestyret i en liten time i forkant av stemmingen. Møtet var da lukket for pressen og publikum.

– Denne stillingen er for Røros kommune en strategisk viktig lederposisjon, og riktig ledelse er en kritisk suksessfaktor i framtidig måloppnåelse for tjenesteområdet, skriver kommunen i saksopplysningene.

Stillingen ble lyst ut to ganger, og Forbord Jensås søkte ikke ved første utlysning.

– Det er nok flere ting som gjorde at jeg endret mening. Det skjedde over tid, og når tanken først hadde satt seg, så var det vanskelig å komme unna den, sier Forbord Jensås.

– Hva tenker du om avstemningen, hvor 21 stemte for og fem stemte blank?

– En tilsetning av en rådmann er litt spesiell, for det er et helt kollegium som skal avgjøre saken. Sånn er det bare. Så er det et nytt kommunestyre til høsten, og det kan jo være blandet der og, hva de tenker om en rådmann. Så det er greit, jeg forholder meg til hva flertallet mener.

Sto mellom to kandidater til slutt

Stillingen fikk sju søkere ved andregangsutlysning. Tre kandidater ble intervjuet til førstegangsintervju. Alle tre ble vurdert som relevante og invitert videre til andregangsintervju, og videre til dybdesamtale med arbeidspsykologiske tester. Videre ble de med til finaleintervju med case, men da valgte en av finalekandidatene å trekke sitt kandidatur.

Av to finalekandidater anbefalte administrasjonsutvalget å innstillle en kandidat. Innstillingen ble lagt frem til formannskapet. Der ble det vedtatt med seks mot en stemme, at Kjersti F. Jensås ble innstilt som nummer en, og kandidat unntatt offentlighet innstilt som nummer to.

Hør intervjuet med Kjersti Forbord Jensås her, og aller først fikk hun spørsmål om hun ville si ja til jobben:

ANNONSE