Nea Radio

HellRX frir til kulturdepartementet

Til Oslo for å jakte penger

Pengejakt: HellRX drar til kulturdepartementet på frierferd. Foto: Hell RX

HellRX er ikke på statsbudsjettet. Nå håper de likevel på en slump av potten som er øremerket internasjonale arrangementer.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Tirsdag drar daglig leder for VM i rallycross, Annette Jensen, sammen med en delegasjon til Oslo for å søke om penger fra kulturdepartementet.

– Det kom oss for øret at det finnes en pott som kan gi penger til arrangementer som dette. Nå har vi fått innvilget en halvtime med statssekretær i kulturdepartementet, Frida Blomberg, og den akter vi å bruke godt.

Saken fortsetter under radiointervjuet

Håper på fem millioner

Jensen forteller at de har søkt om fem millioner kroner.

– Skal jeg være realistisk så må jeg innrømme at dette nok er litt i overkant av hva vi ender opp med å få. Men jeg gir meg ikke så lett og tar sikte på å ha en god slump med i bagasjen når vi drar hjem.

– Vi trenger økonomisk trygghet for å kunne drive forutsigbart. Det ligger svært strenge sikkerhetsregler til grunn for dette arrangementet og det koster penger. Skal vi kunne fortsette som nå, så må vi ha støtte.

Publikumsfavoritt

HellRX er et arrangement som trekker flere titalls tusen mennesker til tribunene på Lånke og utallige millioner ser VM-rundene via direktesendt TV verden over. Likevel er de ikke på statsbudsjettet.

– Det er vi skuffet over. Kommunen og fylket har vært fantastiske til å stille opp, men det skorter altså på midler fra staten. Det håper vi å få gjort noe med nå.

Frivilligheten

Annette Jensen understreker spesielt innsatsen de mange frivillige legger ned i VM på Lånkebanen år etter år.

– Det hadde ganske enkelt ikke vært mulig for oss å arrangere VM om det ikke var for denne flotte gjengen. Og nå har vi holdt på så lenge at vi føler at det er på sin plass at også disse får utvikle seg ved hjelp av kursing og lignende. Dette koster også penger, sier hun.

– Vi er bra nå, det er det ingen tvil om. Men om vi skal fortsette å utvikle oss til å bli enda bedre, da må staten på banen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...