Annonse
Nea Radio

HellRX frir til kulturdepartementet

Til Oslo for å jakte penger

Pengejakt: HellRX drar til kulturdepartementet på frierferd. Foto: Hell RX

HellRX er ikke på statsbudsjettet. Nå håper de likevel på en slump av potten som er øremerket internasjonale arrangementer.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

Tirsdag drar daglig leder for VM i rallycross, Annette Jensen, sammen med en delegasjon til Oslo for å søke om penger fra kulturdepartementet.

– Det kom oss for øret at det finnes en pott som kan gi penger til arrangementer som dette. Nå har vi fått innvilget en halvtime med statssekretær i kulturdepartementet, Frida Blomberg, og den akter vi å bruke godt.

Saken fortsetter under radiointervjuet

Håper på fem millioner

Jensen forteller at de har søkt om fem millioner kroner.

– Skal jeg være realistisk så må jeg innrømme at dette nok er litt i overkant av hva vi ender opp med å få. Men jeg gir meg ikke så lett og tar sikte på å ha en god slump med i bagasjen når vi drar hjem.

– Vi trenger økonomisk trygghet for å kunne drive forutsigbart. Det ligger svært strenge sikkerhetsregler til grunn for dette arrangementet og det koster penger. Skal vi kunne fortsette som nå, så må vi ha støtte.

Publikumsfavoritt

HellRX er et arrangement som trekker flere titalls tusen mennesker til tribunene på Lånke og utallige millioner ser VM-rundene via direktesendt TV verden over. Likevel er de ikke på statsbudsjettet.

– Det er vi skuffet over. Kommunen og fylket har vært fantastiske til å stille opp, men det skorter altså på midler fra staten. Det håper vi å få gjort noe med nå.

Frivilligheten

Annette Jensen understreker spesielt innsatsen de mange frivillige legger ned i VM på Lånkebanen år etter år.

– Det hadde ganske enkelt ikke vært mulig for oss å arrangere VM om det ikke var for denne flotte gjengen. Og nå har vi holdt på så lenge at vi føler at det er på sin plass at også disse får utvikle seg ved hjelp av kursing og lignende. Dette koster også penger, sier hun.

– Vi er bra nå, det er det ingen tvil om. Men om vi skal fortsette å utvikle oss til å bli enda bedre, da må staten på banen.

Nøkkelord

Annonse