Til OL i barneteater

MASKINER OG MEKANIKK: «Garage» hadde urpremiere på Turnéteatret i Trøndelag under åpninga av Norges nyeste teaterhus i 2017. Nå har rundt ti tusen publikummere sett skuespillerne Paal Viken Bakke og Gilles Berger som disse to figurene. I fjor vant forestillinga ved scenograf og skuespiller Gilles Berger Heddapris for beste scenografi. Til høsten skal «Garage» vises for 500 delegater fra hele verden i det som kan kalles for OL i barneteater. Arrangementet Assitej Artistic Gathering (AAG2019) , som i år arrangeres i Kristiansand.
«Garage» kan best beskrives som en skitten og humoristisk teaterforestilling med maskiner, mekanikk, to menn og ei høne. Regien var ved Espen Dekko. Foto: Harald Øren

Cirka Teater og Turnéteatret i Trøndelag skal representere Norge under verdens viktigste arena for scenekunst for barn og unge, Assitej Artistic Gathering (AAG2019).

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det er samarbeidsforestillinga «Garage» som nå har nådd opp i konkurranse med 523 innsendte produksjoner fra hele verden.

- Det er fantastisk at «Garage» når ut i verden på denne måten. Det bidrar til å synliggjøre norsk teater internasjonalt, og det gir mange flere mulighet til å oppleve forestillingen. Assitej gjør en viktig jobb med å skape arenaer for kulturell utveksling over landegrensene, en slags brobygging som åpner for økt forståelse og kunnskap om ulike deler av verden, sier teatersjef Nora Evensen ved Turnéteatret i Trøndelag.

Samproduksjon

«Garage» er en samarbeidsproduksjon mellom Cirka Teater og Turnéteatret i Trøndelag og var åpningsforestilling da Teaterhuset på Verdal åpna i 2017. Stykket ble nominert til to Hedda-priser i 2018, både for beste barneforestilling og for beste scenografi. «Garage» ved scenograf og skuespiller Gilles Berger vant prisen for beste scenografi.

«Garage» kan best beskrives som en skitten og humoristisk teaterforestilling med maskiner, mekanikk, to menn og ei høne. Regien var ved Espen Dekko.

Har internasjonale ambisjoner

Produsent Monica Stendahl Rokne i Cirka Teater har jobbet for å gjøre «Garage» kjent for et internasjonalt publikum. Hun jubler over nyheten om deltakelse i AAG 2019.

- Dette var en fabelaktig beskjed å få. Deltakelse på AAG2019 gir oss et fantastisk utstillingsvindu ut mot verden, sier produsent Monica Stendahl Rokne i Cirka Teater.

I fjor ble AAG arrangert i Beijing, men i år kommer 500 internasjonale delegater fra hele verden til Kristiansand. «Garage» er en av totalt elleve forestillinger som ble plukket ut til det offisielle programmet.

- Vi jubler for Cirka Teaters deltakelse i programmet, og kan knapt vente til 18. mars med å presentere resten av programmet, sier daglig leder i Assitej Norge, Ketil Kolstad. Han kan avsløre at i tillegg til de elleve produksjonene på det offisielle programmet, vil det lages et eget sideprogram med nordisk og baltisk scenekunst.

- Vi har satt stor pris på samarbeidet med Cirka Teater, og håper GARAGE får et langt liv, sier teatersjef Nora Evensen ved Turnéteatret i Trøndelag.

JUBLER: Teatersjef Nora Evensen ved Turnéteatret i Trøndelag og produsent Monica Stendahl Rokne jubler over nyheten om at samarbeidsproduksjonen «Garage» er plukket ut til å spille for teaterfolk fra hele verden i september. De spår et langt og internasjonalt liv for den prisbelønte forestillinga «Garage» Foto: Silje Kolaas

Siste nytt i Kultur Vis flere

Ny radio på DAB-nettet

Ny radio på DAB-nettet

Den kristne radiokanalen pTro har startet sendinger på DAB-nettet i Trøndelag.

Påskeåpent hos Selbu Folkebibliotek

Påskeåpent hos Selbu Folkebibliotek

Biblotekar Oddbjørg Øiberg kommer med tips til lesestoff i påska.

Henrik videre i The Voice

Henrik videre i The Voice

Henrik Fuglem er nok en gang videre i The Voice.

Fortellinger fra fjerne land

Fortellinger fra fjerne land

Palmesøndag arrangerer Røros Fortellerscene sin andre fortellerkveld. Denne gangen er det Harald Hauge som skal fortelle og også bidra musikalsk.

Anbefaler «Kobrahjerte»

Anbefaler «Kobrahjerte»

Bibliotekar Hanna Malene Lindberg anbefaler en bok av den norske forfatteren Toril Brekke i denne ukas bokmagasin.

Snøscooterveteraner samles i Selbu

Snøscooterveteraner samles i Selbu

Selbu Veteranklubb arrangerer veterantreff for snøscootere i helga.

Siste nytt i Trøndelag Vis flere

Ber turfolk samle jervskit

Ber turfolk samle jervskit

Tradisjonen tro oppfordrer Rovdata folk på tur til å samle inn jerveskit i påska. Prøver kan plukkes opp i plastposer og leveres til Statens naturoppsyn (SNO) i området ditt.

Har du tips til saken? Send tips! 72 41 44 00

OPPDATERT: Snøscooterfører skadet i Midtre-Gauldal

Nødetatene på plass.

Pass opp for tyver i påskeferien

Pass opp for tyver i påskeferien

Ferietid er høytid for innbruddstyver. Hvert eneste år øker antall innbrudd i ferietiden, og påska er intet unntak. Det viktigste du kan gjøre er å sikre hjemmet ditt før du reiser, ellers gir du tyvene lett spill.

Dropper kildesortering i påska

Dropper kildesortering i påska

Annenhver nordmann reiser bort i påskeferien. Grønt Punkt Norge er bekymret for at det kan føre til en nedgang i kildesortering, fordi mange glemmer å ta med seg de gode sorteringsvanene på ferie.

To skader i påskefjellet

To skader i påskefjellet

Sør-Trøndelag Røde Kors melder om to skader i påskefjellet onsdag, begge ute i terreng, ingen i alpinanlegg. Hjelpekorpsene i Meldal og Melhus rykket ut på hvert sitt oppdrag.

Sikrer internett til distriktene

Sikrer internett til distriktene

I forbindelse med bygging av nye kraftledninger forsterker Statnett også fibernettet. Det kommer distriktskommuner i hele Norge til gode.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...