Nea Radio

Nå kommer dunkene:

Til høsten endres innsamlingen av avfall fra husholdninger i Fjellregionen

Nå må hver enkelt kildesortere i langt større grad og husstandene får fire søppeldunker å forholde seg til.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Denne uka får alle husstander i Fjellregionen et brev fra FIAS med informasjon om den nye renovasjonsordningen som skal tre i kraft i september.

Den største endringen er at det nå blir kildesortering av matavfall. I tillegg skal det bli enklere å sortere papp og papir, og det innføres henteordning for glass- og metallemballasje.

Det betyr at man nå ikke lenger behøver å dra til returpunktet med dette avfallet.

– Målet er mer og enklere kildesortering, i tråd med nasjonale og europeiske målsettinger om å redusere klimagassutslipp, og utnytte ressursene i avfallet på en bedre måte, heter det i en pressemelding fra FIAS.

Søppeldunk i stedet for sekk

Som en del av endringen tas flere dunker i bruk til avfallet. Hver husstand vil i løpet av sommeren få utdelt fire dunker, til matavfall, papp og papir, glass- og metallemballasje og restavfall. Farge og ikon på lokket vil vise avfallstype i dunken.

Det vil også bli delt ut egne poser til matavfall, og sekker til plastemballasje.

Utlevering av dunker starter 27.april, og første kommune ut er Stor-Elvdal.

Utlevering går som normalt

– Vi har bestilt 38.580 dunker, og så langt har vi mottatt 12.460 dunker, som er fordelt på lager på Eid, Tynset, Alvdal, Drevsjø og Stor Elvdal. Vi har også mottatt 2 millioner matavfallsposer, og sekker for husholdningsplast er på vei. Egne poser for matavfall, og sekker for plastemballasje deles ut sammen med dunkene. Dunkene er produsert i Tyskland og Sverige, og levering går som normalt, til tross for den spesielle situasjonen korona-viruset har medført, skriver FIAS.

Brevet sendes ikke til husstander i Røros kommune, som har eget opplegg for utlevering av dunker til sine innbyggere.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...