Nea Radio

Nea Radio

Til barn og unges beste

Intensjonsavtalen signeres av (f.v.) Morten Christiansen (Norsk kulturskoleråd), Lin Marie Holvik (Kulturtanken) og Torstein Siegel (UKM Norge). Foto: Black Star Journal/David Bowen

FØRDE: Med felles mål om å sikre barn og unge gode kulturelle oppvekstmiljø har Norsk kulturskoleråd, Kulturtanken og UKM Norge nå signert viktige avtaler.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Signeringen av to avtaler som i høyeste grad angår landets barn og ungdommer fant passende nok sted i forbindelse med konferansen Felles barn, felles ansvar i Førde.

Norsk kulturskoleråd, Kulturtanken og UKM Norge har inngått en treårig intensjonsavtale. I tillegg har kulturskolerådet og Kulturtanken signert en samarbeidsavtale, også den av tre års varighet.

"Bedre samspill mellom DKS og kulturskole

Samarbeidsavtalen mellom kulturskolerådet og Kulturtanken har som formål å få til bedre samspill mellom kulturskolen og Den kulturelle skolesekken (DKS) lokalt samt – om mulig – det frivillige kunst- og kulturlivet i kommunen.

Mer mestringsfølelse – mindre utenforskap

Hensikten med intensjonsavtalen mellom Norsk kulturskoleråd, Kulturtanken og UKM Norge er at partene skal samarbeide, dele erfaringer og igangsette nye prosjekt nasjonalt samt stimulere til nytenking innen kulturliv og skole. Likeså er det et mål å få til liknende prosesser regionalt og lokalt. Partene ønsker at barn og unge gjennom opplevelse, læring og egenaktivitet skal få økt mestringsfølelse. Å motvirke utenforskap er også viktig for de tre partene.

Partenes kommentarer til avtalene

Lin Marie Holvik, direktør i Kulturtanken: – Med disse avtalene står vi sammen enda sterkere til å bidra til at barn og unge får oppleve det å være inkludert, mestre og ta del i felles kunstneriske og kulturelle erfaringer. Vi ønsker å bidra til å gjøre Norge til en foregangsnasjon for kunst og kultur til, for og med barn og unge. Og det å tenke helhet, sammenheng og samarbeid lokalt, regionalt og nasjonalt er et viktig skritt i riktig retning.

Morten Christiansen, direktør i Norsk kulturskoleråd: – Jeg er svært fornøyd med å få fornyet avtalen mellom oss, UKM og Kulturtanken/DKS. Dette trekantsamarbeidet er solid fundamentert i Norsk kulturskoleråds strategi. Kulturskolerådet skal ha en tydelig profil som samfunnsaktør, et helhetlig syn på den norske kunst- og kulturopplæringen, og ikke minst: Være nasjonalt, regionalt og lokalt samhandlende. Alt dette blir tydeliggjort gjennom intensjonsavtalen. I tillegg er det særdeles viktig og gledelig at Norsk kulturskoleråd og Kulturtanken har fått til en egen samarbeidsavtale. Også her er det strategiske fokuset viktig.

Torstein Siegel, daglig leder i UKM Norge: – Jeg er veldig glad for at en ny intensjonsavtale er på plass. Målet er å gi barn og ungdom et best mulig kulturelt oppvekstmiljø, der læring, egenaktivitet og kunstmøter utfyller hverandre i en samstemt helhet. Det viktigste arbeidet gjøres lokalt, men den nasjonale avtalen er en plattform og en brekkstang. Med opprettelsen av Kulturtanken har samarbeidspotensialet på nasjonalt plan også blitt mye større, fordi DKS nå er en nasjonal aktør med store ressurser økonomisk og faglig. Jeg gleder meg til å lage konkrete samarbeidsprosjekt med utgangspunkt i intensjonsavtalen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...