Nea Radio

Tidenes beste resultat for et norsk samvirkelag

1. mars fusjonerte Coop Tydal inn i Coop Midt-Norge, og administrerende direktør for Coop Midt-Norge, Torbjørn Skei, gleder seg til å få tydalingene med på laget. Foto: Coop Midt-Norge

Coop Midt-Norge hadde en omsetning på 5,6 milliarder i 2017. Det er en økning på 975 millioner fra året før.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

-Det er lagt ned en fantastisk innsats av alle våre 2100 dyktige ansatte, og vi vil også rette en stor takk til våre 186.000 medlemmer som har bidratt til at 2017 ble nok et godt år for Coop, sier administrerende direktør for Coop Midt-Norge, Torbjørn Skei.

Resultat før kjøpeutbytte og skatt ble på 355,2 millioner kroner i 2017, mot 348,5 i fjor. Det er det beste noensinne for et norsk samvirkelag, skriver Coop Midt-Norge.

- Coop har lyktes godt i dagligvaremarkedet det siste året, og vår lavpriskjede Extra har vært vekstvinner flere år på rad. I tillegg har vi god vekst på dagligvarer ved våre tre Obs'er. Aldri har Coop Midt-Norge solgt så mange varer til så lave priser som i 2017, sier Skei.

Gleder seg til å få med tydalingene

1. mars 2018 fusjonerte også Coop Tydal inn i Coop Midt-Norge.

- Vi gleder oss til å få med tydalingene. Butikken på Ås er godt drevet og et fremragende eksempel på nærbutikken som et lim i lokalsamfunnet, med Trimbua og alt det samvirkelaget har gjort for bygda. Det er en arv vi skal videreføre på en god måte, sier Skei.

Sterk utvikling på børsene ga også et år med god avkastning på samvirkelagets finanskapital på 3,5 milliarder kroner. Finansresultatet ble på 144,4 millioner kroner, som er 34,4 millioner bedre enn for 2016. Selskapets egenkapital økte i fjor fra 3,1 til 3,4 milliarder.

-Vi er godt rigget for videre vekst, med finansielle muskler og robusthet til både å være konkurransedyktige og gi våre medlemmer nye butikker i årene som kommer, sier Torbjørn Skei.

Landets nest største samvirkelag

Gjennom økte markedsandeler de siste årene og flere fusjoner har Coop Midt-Norge blitt landets nest største samvirkelag og et av de største selskapene i Trøndelag.

- Det gode fjorårsresultatet viser at vi er på god vei med å ta ut stordriftsfordeler gjennom flere store fusjoner de siste årene. 2017 var første hele driftsår etter fusjonene med Coop Inn-Trøndelag og Coop Rørvik, og fra 1. juni i 2017 fusjonerte vi med Coop Steinkjer, sier Skei.

Antall butikker i Coop Midt-Norge har økt fra 46 i 2015 til 100 i mars 2018. Flere fusjoner kan også stå for tur. Coop Leksvik fusjonerer med Coop Midt-Norge i år dersom lagets årsmøte vedtar det i april, og hos Coop Røros ønsker styret å gå inn i formelle fusjonsforhandlinger med Coop Midt-Norge.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...