Nea Radio

Statsbudsjettet

Ti millioner mer til Kulturminnefondet

ØKT TILSKUDD: Direktør i kulturminnefondet, Simen Bjørgen. Foto: Privat

Regjeringa foreslår å øke tilskuddet til Kulturminnefondet med ti millioner kroner i 2020. Til sammen er tilskuddet til fondet økt med 65 millioner kroner siden 2013, fra 61 millioner kroner til 126 millioner kroner.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Saman med eigarane sikrar Kulturminnefondet at mange verneverdige kulturminne vert sette i stand og får ny bruk. For kvar krone løyvd frå Kulturminnefondet settast det i stand kulturminne for 3,5 kroner. Dette er godt kulturminnearbeid og god samfunnsøkonomi, sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen i en regjeringsmelding i dag.

Norsk kulturminnefond er en rendyrka tilskuddsordning. Målgruppa er private eiere av verneverdige kulturminner og kulturmiljø.

I en evaluering av Kulturminnefondet fra 2017 fant konsulentselskapet Menon Economics at for hver krone som ble gitt av Kulturminnefondet, ble det brukt 3,5 kroner på istandsetting av kulturminne. De fleste kulturminna som blir satt i stand, får ofte en ny bruk. Dermed blir det etablert både verdiskaping og næringsvirksomhet som følge av at kulturminne bli satt i stand.

Den siste brukerundersøkelsen fra Kulturminnefondet viser at 83 prosent av alle søkerne er tilfredse med kontakten med fondet. De mener den faglige oppfølginga av prosjekta som Kulturminnefondet tilbyr, er svært viktig. Fire av fem prosjekt som har fått tilsagn om penger, ville ikke blitt realisert uten støtta fra fondet. En kan etter dette grovt sett regne med at 4000 prosjekt over hele landet neppe hadde blitt satt i stand uten støtta fra Kulturminnefondet. Det økte tilsagnet bidrar dermed til at mange nye prosjekt blir satt i gang framover.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...