Nea Radio

Thomas Wærner først i mål i F650

Gull- og sølvinneren samlet etter målgang. Thomas Wærner og Robert Sørlie. Foto: Marit Langseth

Robert Sørlie lå like bak, og kjørte inn til andreplass en halvtime etter.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 04.02.2019 kl 11:39

– Nå er jeg ganske gåen, for å si det mildt, sier en fersk vinner av Femundløpet 650, Thomas Wærner.

Klokken 07.36 mandag morgen krysset han målstreken på Øra stadion, som førstemann i F650.

– Jeg hadde egentlig bare en målsetning om å gjøre et godt løp, og så skulle jeg teste å kutte hvile i starten for å se om det var en taktikk som kunne fungere, sier Wærner.

Neste mål for Wærner er Finnmarksløpet i mars.

– Så får vi se om vi kan bryte forbannelsen om at hvis du vinner Femund, så vinner du ikke Finnmark, sier han og ler.

Artikkelen fortsetter under lydklippet.

Kampen om seieren i åpen klasse på Femundløpet, NM-gull og Kongepokal sto i år mellom Thomas Wærner og Robert Sørlie. Sørlie gikk i mål kl. 08.03, en halvtime etter Wærner.

– Jeg hadde tro på at jeg skulle ta han igjen hele veien, forteller Sørlie.

Sørlie har kjørt Femundløpet alle 30 ganger, og har vunnet løpet 12. ganger.

– Hvordan var det å kjøre inn til en andreplass?

– Det er jo greit. Jeg har gjort jobben, men det er klart jeg alltid jakter på førsteplassen. Men det kan ikke bli sånn at jeg er misfornøyd med en andreplass heller.

– Dette er 30. gangen du kjører Femundløpet, hvordan var denne utgaven?

– Den var lik mange andre utgaver. Litt spesielt at det var kongepokal og 30 år, men værmessig har det vært begge deler. Den nye traseen var helt grei, men det var dårlig vær da vi kjørte der, så vi fikk ikke sett så mye, sier han.

Hør intervjuet med Robert Sørlie her:

Foto: Alexander Galak/Femundløpet

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...