Annonse
Nea Radio

Thea og Lena er i Myanmar

Verden rundt: Lena Bae og datteren Thea (10) er ute på langtur. Etter å ha vært tre uker i Thailand har de nå ankommet Myanmar. Dette bildet er tatt på Thailands høyeste fjell. Foto: Privat

Lena Bae og datteren Thea reiser verden rundt. Nå er de i Myanmar!

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

Lena Bae fra Stjørdal reiser verden rundt med datteren Thea (10). Nå har de ankommet Myanmar og skal bli der i 28 dager.

– Vi har det helt fantastisk, sier Lena på telefon fra Asia.

– Vi har opplevd en masse, ja det er neste ubeskrivelig. Hun forteller at de bruker de aller fleste dagene til å reise rundt og se og smake nye ting.

– Vi var først rundt tre uker i Thailand hvor vi har besøkte flere små øyer, så vel som å ha dratt inn i landet og utforsket større byer. Denne reisen er alt vi har drømt om.

Hør intervjuet her

Lena Bae om turen så langt
Turen verden rundt byr på mange og varierte opplevelser, blant annet på matfronten! Foto: Privat

Barneøyne

I følge Lena gir det å reise med barn deg et helt nytt perspektiv på verden.

– Barn observerer andre ting enn det vi voksne gjør, noe som fører til at de spør andre spørsmål. Det er virkelig vekkende, mener hun og sier videre at fattigdommen er mye mer tydelig i Myanmar enn hva den var i Thailand.

– Du ser det med en gang. Det er tydelig at dette er et land som ikke har hatt den samme turismen som Thailand har nytt godt av i en årrekke og det gir betydelig utslag på levestandarden.

Saken fortsetter under bildet

Barneøyne: Thea er 10 år. I følge mamma Lena Bae, gir det å se verden gjennom barneøyne et helt nytt perspektiv. Foto: Privat

Ikke skummelt

Tospannet er bare en liten måned inne i reisen som er planlagt å vare et år.

– Ja, vi har en lang vei foran oss, ler Lena.

– Jeg luer jo litt på hvordan det kommer til å gå, men det er egentlig ikke skummelt i det hele tatt. Om noen uker går turen videre til Vietnam.

– Vi hadde tenkt å dra til Malaysia, men vi fikk anbefalt Vietnam på det sterkeste. Så da drar vi dit. Det at planene ikke er helt spikret er nemlig noe av det som gjør det spennende å legge alt fra seg hjemme og bare dra!

Vi hører mer fra Lena og Thea når de kommer til Vietnam.

Nøkkelord