Nea Radio

Kammermusikkfest:

The Nordic Fiddlers Bloc

The Nordic Fiddlers Bloc på scenen i Dokkhuset, der de holdt konsert i forbindelse med kammermusikkfestivalen lørdagskveld. Foto: Anette Fossmo

Den felespillende trioen begeistret publikum lørdagskveld.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Lørdagskveld spilte den nordiske trioen The Nordic Fiddlers Bloc konsert på Dokkhuset i forbindelse med Kammermusikkfestivalen i Trondheim. Med seg hadde de det rykende feste albumet «Bonfrost» og ga publikum en smakebit på deres nye musikk som er satt til å slippet 15. oktober.

Trioen bestående av norske Olav Luksengård Mjelva, svenske Anders Hall og Kevin Henderson fra Shetland spilte til en utsolgt sal og serverte publikum en fantastisk musikkopplevelse med deres folkemusikk og tradisjonsrike ånd. Mye av settet besto av den felespillende trioens nye album men de var også innom gamle kjenninger fra tidligere album.

Hør intervjuet med The Nordic Fiddlers Bloc her:

Tradisjonsmusikk og humor i skjønn forening

Resultatet ble en forrykende konsertopplevelse bestående av varierende låter med ulikt tempo. Musikken er derfor egentlig nok til å holde publikums oppmerksomhet i seg selv, men artistene går enda et steg videre for å sørge for en komplett kveld ved å både være interaktiv og engasjere publikum.

Mellom sangene blir det servert små historier som forteller om bakgrunnen eller inspirasjonen til sangene, kombinert med en god dose humor som blir godt mottatt i salen. Den spesielle kombinasjonen av høytidelig musikk og en avslappet, jovial atmosfære er det som skaper magien i Dokkhuset konsertlokale lørdagskveld.

En uslåelig kjemi

Og hvis man skal sette musikktalentet i seg selv litt til siden, så er det også verdt å nevne kjemien til The Nordic Fiddlers Bloc – for den er utrolig flott å se på. Det er ingen tvil om at de stortrives sammen og gleden de utstråler fra scenen er vanvittig smittsom, om ikke umulig å la seg rive med av. Det å oppleve denne gruppen live er et eventyr i seg selv, fordi styrken ligger mye i kjemien mellom både gruppen selv og kjemien til publikum.

Imponerende nok ble The Fiddlers Bloc booket til Kammerfestivalen i siste liten og er den første konserten de spiller sammen siden koronaen brøt ut tidlig i mars. Dette bærer ikke konserten preg av i det hele tatt; sluttproduktet er profesjonelt, gjennomført og så godt at man skulle trodd de hadde øvd på settet lenge i forkant. Oppsummert ble det en dynamisk, spennende og innholdsrik konsert som fungerer helt utmerket.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...