Nea Radio

Tett på kokken og produsenten

Fra venstre: Niklas Hindenes og Nikolai Ljøkel fra Vertshuset Røros, Marit Evanger fra Rørosmartnan og Magnus Strickert fra Stensaas Reinsdyrslakteri.

Rørosregionen Næringshage inviterte til kokkekamp og matverksted.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Prosjektet Kompetanseløft Lokalmat - Reiseliv, har tirsdag invitert ulike aktører innenfor lokalmat til matverksted og møteplass. Dette foregår på LHL- Klinikken Røros.

Her deltar blant annet bondelagskokk Nils-Henning Nesje og matinspirator Gunnar Nagell-Dahl.

– Hensikten med arrangementet er å skape dialog mellom aktører i ulike ledd av verdikjeden, sier Marit Evanger, en av prosjektlederne og ansatt i Rørosmat.

Det inviteres til kokkekamp hvor deltakerne blir delt inn på tvers av bakgrunn og firma. Sammen med ett sett basisingredienser, vil råvarer fra Rørostraktene være grunnlag for konkurransen. Evanger håper at resultatet vil munne ut i spennende kombinasjoner og kanskje noen nye signaturretter.

Både Nesje og Nagell-Dahl er med i Chefs Dinner Norge, som består av Norges største ildsjeler for lokal mat og drikke. Nils-Henning ble i 2017 utnevnt som Bondelagskokk.

Prosjektet er eid av Holtålen og Røros kommune med midler fra Trøndelag Fylkeskommune. Formålet er å kartlegge og utrede hvordan man kan oppnå økt verdiskapning innenfor lokalmat- og reiselivsnæringen innenfor de to kommunene.

Prosjektet driftes av Rørosregionen Næringshage. Det sier Olin Steinsvik som er trainee i næringshagen:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...