Nea Radio

- Det var ei veldig dramatisk ulykke

Forundret over at tiltak ikke var utført

ULYKKE: Ulykken skjedde ved denne broa i Steinkjer kommune nord i Trøndelag. Foto: HANNE BERNHARDSEN NORDVÅG / NRK

Fredag endte flere ryttere på Team Rynkeby - Go morgon Arctic i massevelt, hvorav en ble sendt med luftambulanse til St. Olavs Hospital. Lagkaptein Rainer Jakobsen, er forundret over at tiltak ikke var blitt utbedret etter sist ulykke.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Veldedighetssykkellaget Team Rynkeby - Go morgon, avsluttet lørdag sin norgesturne på Trondheim Torg. Sykkellaget har 300 syklister i Norge fordelt på 10 lag, som har syklet mer enn 100 mil den siste uken.
Det ble en dramatisk avslutning på Team Rynkeby - Go morgon Arctic sin tur. På vei over Beistadsundbrua endte 20 syklister i massevelt.

- Det var ei veldig dramatisk ulykke. Jeg har vært med i Team Rynkeby i fem år, og kan ikke minnes å ha hørt om noe lignende tidligere. Vi har selvfølgelig hatt velt tidligere, men ikke så dramatisk, sier lagkaptein Rainer Jakobsen til Nea Radio mandag.

- Aldri sett lignende løsning

Laget startet sin reise til Trondheim Torg fra Svolvær i Lofoten, og har på turen hatt start/mål i Bodø, Ørnes, Nesna, Brønnøysund, Kolvereid og Inderøy.
Det var på den sjette etappen fra Kolvereid til Jægtvolden på Inderøy at ulykken skjedde. Årsaken til ulykken var et saksesport på brua, en løsning Jakobsen aldri har sett tidligere.

- Vi har syklet over flere bruer på vår tur, men da vi kom mot andre siden av den her brua, så traff vi inn i et slags saksespor som var veldig stort. Vi har aldri sett noen slik type løsning tidligere.

I alt 20 syklister var involvert i fredagens massevelt. For åtte av disse endte det med en tur til sykehus, hvorav en ble sendt med luftambulanse til St. Olavs Hospital. Skadeomfanget ble omtalt hos flere som alvorlig, men ikke livstruende. Rytterne endte med både brudd i nakken, ribbensbrudd, kuttskader og hjernerystelse, det skriver Trønder-Avisa.

Kjent problem

Beistadsundbrua var en del av et strekke på 15 kilometer med ny fylkesvei, og ble offisielt åpnet så sent som 15. juni i fjor. Dette er allikevel ikke den første ulykken hvor syklister har satt seg fast i saksesporet på brua.

Fredag skrev Trønder-Avisa om Ketil Johnsen fra Trondheim. I august i fjor pådro han seg flere bruddskader etter selv å ha kilt seg fast over den samme brua. Han føler nå han ikke ble tatt på alvor, og sier det er for jævlig at dette skulle skje med flere.
I saken sier seksjonsleder for investering og fornying i Trøndelag fylkeskommune, Jo Bernt Brønstad, at det ble gjennomført en inspeksjon på stedet i etterkant. Han sier at rapporten har vært til gjennomgang, og tiltak skal gjennomføres i nær fremtid.

Jakobsen ble overrasket over at dette var et allerede kjent problem, og sier at bare det å ha et varselskilt i forkant hadde hjulpet.

- Vi er litt forundret over at det ikke var blitt utbedret. For vår del kan man være etterpåklok å si at vi kunne gjort ting annerledes, og det kunne vi sikkert ha gjort, men vi følger veier som vi alltid gjør. Vi følger trafikkregler og skilting. Så bare hvis det hadde vært et skilt der, som varslet om at det her var et farlig hinder forut, så hadde vi justert oss etter det. Vi hadde rett og slett syklet opp mot det punktet der, satt ned farten, og til slutt gått av sykkelen, og passert på høyre side på det sykkelsporet.

Fylkeskommunen jobber nå med å se på hva de kan gjøre for å forhindre hendelser slik den på fredag. Det ene alternativt er å sikre slik at syklistene ikke kjører hjule nedi sporet, det andre er bedre oppmerking og skilting på stedet.

- Vil beklage hendelsen til alle de som var involvert. Synd at det skal skje en sånn alvorlig ulykke i et sånn arrangement som de har for å samle inn penger til veldedig formål, så det må jeg virkelig beklage, sier vegsjef i Trøndelag fylkeskommune, Eva Solvi, til Nea Radio.

Fylkeskommunen sier de skal gi et bidrag til Team Rynkebys formål som følge av ulykken. Nea Radio er ikke kjent med hvor stort bidrag fylkeskommunen ser for seg å gi.

Hør hele intervjuet med Rainer Jakobsen i lydfilen under.

Team Rynkeby:

- Nordisk veldedighetssykkellag stiftet i 2002
- Sykler hvert år til Paris til inntekt for barn med alvorlig sykdom. I Norge doneres pengene til Barnekreftforeningen.
- Består i dag av 2 400 syklister og 500 hjelpere. 59 lokale lag fra åtte land.
- I Norge samlet laget i 2019 inn 12.739.430,-.

Kilde: wwww.team-rynkeby.no

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...