Nea Radio

Røros Parkering AS:

Tar seg betalt, men gir noe tilbake

Røros Parkering AS sammen med representanter for Røros Handelsstand, HEG IL, Glåmos IL og Ungdomsrådet i Røros kommune. Foto: Anita Sivertsgård

Etter et godt resultat for Røros parkering i 2019 gir de nå 30.000 kroner tilbake i form av miljøtilskudd til lokale lag og foreninger.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

I 2019 gikk Røros Parkering med et overskudd på 227.000 kroner. Nå velger de å gi tilbake til lokalsamfunnet.

Fem heldige får påskjønnelse

Styret i parkeringsselskapet har nå besluttet å tildele Røros Handelsstand 10.000 kroner til miljøtiltak i sentrum. Røros Tur og løypeforening får 12.000 kroner til friluftstiltak og løypekjøring. Det samme gjelder HEG IL og Glåmos IL med tilsvarende friluftstiltak og løypekjøring med henholdsvis 3.000 kroner hver. Ungdomsrådet får 2.000 kroner til drift og aktiviteter.

Tar litt og gir litt tilbake

- Det er et vedtak i fra generalforsamlingen på at vi skal utbetale 30.000 kroner til miljøtiltak. Miljøtiltak er jo et relativt vidt begrep, så da er vi litt som blånissene, vi tar og så gir vi litt tilbake. Vi regulerer jo parkeringa i sentrum. Det medfører jo at vi får inntektene fra det, så nå tenkte vi at det var nyttig å gi litt tilbake til de som tilrettelegger for miljø i et helseperspektiv blant annet. Det er masse hyttefolk som bruker det fantastiske løypenettet vi har i Røros kommune. Det går jo også på de som driver og kjører løypenettverket, og som også lager turløyper på sommeren. Røros Handelsstand gjorde i sommer en kjempefin jobb med å pynte opp i sentrum og gjorde Røros sentrum attraktiv. Det ga jo veldig god respons, så det vil bli et lite bidrag fra vår side i den sammenhengen. Vi har også gitt et lite beløp til Ungdomsrådet. Ungdommene er fremtiden vår, så det handler om å bidra bittelitt i forhold til å skape litt politisk aktivitet, forklarer dagligleder i Røros Parkering, Jon Anders Kokkvoll, om fordelingen av pengene.

Overraskende melding

Røros Handelsstand fikk tildelt 10.000 kroner fra parkeringsselskapet, som vil komme godt med i arbeidet de skal gjøre i 2021.

- Jeg fikk melding om at Røros Handelsstand fikk 10.000 kroner i går kveld, så dette kom veldig overraskende på oss. Slike meldinger er rett og slett magiske for en handelsstand med begrensede midler. Dette gir oss et fint spillerom til å gjøre hyggelige tiltak i sentrum. Hva vi konkret skal bruke de på vet vi ikke enda, men vi har mange ideer som vi nå kan få realisert, sier en takknemlig leder i Røros Handelsstand, Rikke Lolk Norvik.

Et godt driftsår for parkeringsselskapet

At parkeringsselskapet fikk så gode resultater i 2019 kommer av flere grep som de har gjort driftsmessig. Blant annet fikk parkeringsselskapet ta over utleien av torgplassen ved Reiselivetshus og fått ansvaret for tilsyn på parkeringa ved Domus kjøpesenter. Dette har gitt gode tall i boka.

Det er første gang Røros Parkering gir av overskuddet til allmennyttige formål i kommunen. Tidligere har overskuddet gått til drift av kommunens miljøpatrulje.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...