ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Røros Parkering AS:

Tar seg betalt, men gir noe tilbake

Røros Parkering AS sammen med representanter for Røros Handelsstand, HEG IL, Glåmos IL og Ungdomsrådet i Røros kommune. Foto: Anita Sivertsgård

Etter et godt resultat for Røros parkering i 2019 gir de nå 30.000 kroner tilbake i form av miljøtilskudd til lokale lag og foreninger.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

I 2019 gikk Røros Parkering med et overskudd på 227.000 kroner. Nå velger de å gi tilbake til lokalsamfunnet.

Fem heldige får påskjønnelse

Styret i parkeringsselskapet har nå besluttet å tildele Røros Handelsstand 10.000 kroner til miljøtiltak i sentrum. Røros Tur og løypeforening får 12.000 kroner til friluftstiltak og løypekjøring. Det samme gjelder HEG IL og Glåmos IL med tilsvarende friluftstiltak og løypekjøring med henholdsvis 3.000 kroner hver. Ungdomsrådet får 2.000 kroner til drift og aktiviteter.

Tar litt og gir litt tilbake

- Det er et vedtak i fra generalforsamlingen på at vi skal utbetale 30.000 kroner til miljøtiltak. Miljøtiltak er jo et relativt vidt begrep, så da er vi litt som blånissene, vi tar og så gir vi litt tilbake. Vi regulerer jo parkeringa i sentrum. Det medfører jo at vi får inntektene fra det, så nå tenkte vi at det var nyttig å gi litt tilbake til de som tilrettelegger for miljø i et helseperspektiv blant annet. Det er masse hyttefolk som bruker det fantastiske løypenettet vi har i Røros kommune. Det går jo også på de som driver og kjører løypenettverket, og som også lager turløyper på sommeren. Røros Handelsstand gjorde i sommer en kjempefin jobb med å pynte opp i sentrum og gjorde Røros sentrum attraktiv. Det ga jo veldig god respons, så det vil bli et lite bidrag fra vår side i den sammenhengen. Vi har også gitt et lite beløp til Ungdomsrådet. Ungdommene er fremtiden vår, så det handler om å bidra bittelitt i forhold til å skape litt politisk aktivitet, forklarer dagligleder i Røros Parkering, Jon Anders Kokkvoll, om fordelingen av pengene.

Overraskende melding

Røros Handelsstand fikk tildelt 10.000 kroner fra parkeringsselskapet, som vil komme godt med i arbeidet de skal gjøre i 2021.

- Jeg fikk melding om at Røros Handelsstand fikk 10.000 kroner i går kveld, så dette kom veldig overraskende på oss. Slike meldinger er rett og slett magiske for en handelsstand med begrensede midler. Dette gir oss et fint spillerom til å gjøre hyggelige tiltak i sentrum. Hva vi konkret skal bruke de på vet vi ikke enda, men vi har mange ideer som vi nå kan få realisert, sier en takknemlig leder i Røros Handelsstand, Rikke Lolk Norvik.

Et godt driftsår for parkeringsselskapet

At parkeringsselskapet fikk så gode resultater i 2019 kommer av flere grep som de har gjort driftsmessig. Blant annet fikk parkeringsselskapet ta over utleien av torgplassen ved Reiselivetshus og fått ansvaret for tilsyn på parkeringa ved Domus kjøpesenter. Dette har gitt gode tall i boka.

Det er første gang Røros Parkering gir av overskuddet til allmennyttige formål i kommunen. Tidligere har overskuddet gått til drift av kommunens miljøpatrulje.

Nøkkelord

ANNONSE