Nea Radio

Skjønner at folk blir bekymret:

Tar rasfaren på alvor

Rasfare: Det aktuelle området ligger i overkant for det som i dag er gjenbrukstorget på Skjenstad i Malvik. Foto: Runar Kjøsen

– Vi mener å ha kontroll på situasjonen ved Skjenstad, sier kommunalsjefen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 08.01.2021 kl 08:05

– Det at vi nå skal behandle saken om rassikring ved Skjenstad, skyldes ikke at vi framskynder arbeidet på grunn av det som skjedde på Gjerdrum, sier kommunalsjef for samfunnsutvikling og tekniske tjenester i Malvik kommune, Anne Irene Enge.

– Men vi har stor forståelse for at det kan virke ekstra urovekkende, i lys av de nylige hendelsene der.

Enge forklarer at kommunen har vært på saken siden den første meldingen om utglidninger kom i 2019.

– Det er et krevende arbeid og vi har jobbet sammen med geoteknikere fra NGI og også opp mot NVE. Det at saken nå er klar til behandling er tilfeldig.

Erosjon

En mener å vite at utglidningene skyldes et ødelagt rør som bekken er lagt gjennom. Dette har ført til at vannet har lekket ut i grunnen og sannsynligvis erodert massene, kommet til overflaten, og dermed ført til utglidning av massene. Det er registrert kvikkleire i området. Strukturen i kvikkleire vaskes ut når vannet når massene og da kan det oppstå utglidninger og i verste fall større skred.

– Vi tar også ekstra hensyn til at dette skjer på et område som dekker over et gammelt søppeldeponi, forklarer Enge.

Dette området ligger i overkant av det som nå er gjenbrukstorget på Skjentstad.

– Vi har ikke full oversikt over hva som ligger i det gamle søppeldeponiet, men vi kan ikke utelukke at området inneholder miljøgifter.

Enger understreker at det jobbes aktivt med tanke på miljøaspektet og at rådgiver for miljø og folkehelse i kommunen, Lars Slettom, har vært koblet på arbeidet fra dag en.

– Vi tar med oss at det som måtte befinne seg i massene ikke skal skade miljøet i fremtiden. Det skal dekkes og sikres.

Ny E6

Anne Irene Enge forsikrer at det er gjort et grundig arbeid for å kartlegge og planlegge sikring av nærliggende arealer i forbindelse med bygging av ny E6.

– Her er det gjennomført omfattende geotekniske undersøkelser og lagt føringer for sikring. Resultatet vil bli at den nye veien vil bli enda sikrere enn slik situasjonen er i dag.

Kommunalsjefen bekrefter at det er mye kvikkleire i Malvik og i Trøndelag generelt.

– Vi vet at vi har flere områder i kommunen som er kartlagt med kvikkleire. Vi gjør stadig grunnundersøkelser i forbindelse med byggeprosjekter og lignende, så vi har rimelig god oversikt. Vi har også hatt prosjekter der de har kartlagt kvikkleireområder i Malvik og mange andre kommuner i Trøndelag, forklarer hun.

– I tillegg vet vi ganske mye om hva skal til for å utløse skred og dette er noe vi til en hver tid følger med på.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...