Nea Radio

Tar over stafettpinnen

SKILØPERKOMPANIET MED STARTSKUDDET: Fra fjorårets start ved Hyttfossen. Foto: Per Magne Moan

Det blir An-Magrittløp også til sommeren.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 09.03.2019 kl 13:47

I forkant av fjorårets jubileum så sa arrangøren av jenteløpet I An-Magritts Fotspor, at 25 år er nok - Nå må noen andre ta over som arrangør.

Nylig ble det kjent at det er opprettet et styre som tar over stafettpinnen. Dermed blir det jenteløp også til sommeren.

Artikkelen fortsetter lenger ned på siden

Her er noen av fjorårets deltagere ferdig med "Brattbakken" opp fra Kværnesgrenda. Foto: Per Magne Moan

Det var Holtålen Kvinneforum som startet løpet i 1994 for å markere at det var fra Ålen og Haltdalen An-Magritt kom. Smelthytta det er snakk om i Falkbergets romanserie om An-Magritt var Tamlaget hytte i Svølgja, som Falkberget kalte Gropa.

Liten protest

I bøkene var An-Magritt aldri på Røros. Diskusjonen gikk i høyt om plasseringa av "An-Magritt og Hovistuten" i forbindelse med 350-årsjubileet på Røros i 1994. Jenteløpet var Kvinneforum i Holtålen sin markering.

Opp gjennom årene har det vært ulike program knyttet til arrangementet, og for noen år siden ble løpet snudd slik at starten nå er fra Ea-fossen med innkomst ved Ålen senter.

På det meste har omlag 250 jenter i alle aldre tatt den fem kilometer lange turen, mens det de siste årene har vært omkring 100 deltagere.

Artikkelen fortsetter lenger ned på siden

MÅLGANG: Statuen av An-Magritt og Hovistuten kan beskues ved Lidarende i Ålen sentrum. Foto: Per Magne Moan

Fører tradisjonen videre

Siv Anita Kværnes, Linda Erlien Borren og Kristin Gjære, er tre av "førkjungan" som de kaller seg selv, som nå vil ta løpet videre. De har hatt kun et møte så langt og kan ikke love så mye ut over at det blir 2019-utgave, lørdagen i ÅlenDåggån.

Sammen med Lise Marie Langmo, Marte Stenmo og Marion Bakås Gjersvold, tar de på seg jobben på eget initiativ og er ikke tilknyttet noen av kommunens idrettslag.

Hør intervju her:

Fra venstre: Linda Erlien Borren, Siv Anita Kværnes og Kristin Gjære.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...