Nea Radio

Nea Radio

Tar opp buss-sonene i fylkesutvalget

Vil ordne opp: Rakel Skårslette Trondal (SV) er en av mange lokale politikere som vil reise spørsmålet om de uheldige utslagene de nye sonene for kollektivsatser har fått etter nyttår. Foto: Anne Gundersen

I dag møtes fylkespolitikerne i det første fylkesutvalget i Trøndelag fylke og en av sakene blir uten tvil soneinndelingen for kollektivtrafikk.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Det at vi reduserer antall soner har ført mye godt med seg, men for Malvik og Stjørdal har det falt uheldig ut. Det må vi prøve å løse på en god måte, sier Rakel Skårslette Trondal, fylkespolitiker og SVs representant i formannskapet i Malvik.

– Det blir feil at en må betale 73 kroner for å komme seg til det som for folk i Hommelvik er nærmeste handelssenter, nemlig Stjørdal.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Økt biltrafikk

En konsekvens av de økede satsene er at flere fra Stjørdal som jobber i Trondheim kjører bil til Hommelvik og parkerer der.

– Det er mange grunner til at dette blir feil. For det første har vi ikke mange parkeringsplasser å ta av. Vi ønsker heller ikke den økte trafikken over Gevingåsen, sier Skårslette Trondal.

– Dersom vi begynner å ta parkeringsavgift her vil folk kjøre helt til Trondheim. Det er en effekt vi ikke ønsker. I tillegg til å få orden på sonestrukturen, må vi ha gode parkeringsplasser for pendlere, mener Trondal.

Folkedypet

Trondal mener at engasjementet folk viser i denne saken er viktig.

– Jeg blir glad av å se at dette får folk til å engasjere seg. For oss som folkevalgte er det godt å ha folk i ryggen når vi skal ta tak i en sak som denne. Jeg skjønner veldig godt at det hele oppleves urimelig, sier hun.

– Når prisene på buss går kraftig opp og man i tillegg til stadighet blir oppfordret av politikere å andre om å la bilen stå, kan man bare oppleve det som urettferdig.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...