Nea Radio

Nea Radio

Tar initiativet til nytt regionråd

Nytt samarbeid: Ordførerne i henholdsvis Verdal, Levanger og Stjørdal, Bjørn Iversen (t.v), Robert Svarva og Ivar Vigdenes, presenterte torsdag planene for et nytt interkommunalt samarbeidsorgan, Midt-Trøndelag regionråd. Foto: Anne Gundersen

I forbindelse med fylkessammenslåingen som blir gjeldende fra 1. januar 2018, tar ordførerne i Stjørdal, Verdal og Levanger nå initiativet til Midt-Trøndelag regionråd.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Torsdag innkalte ordførerne i Stjørdal, Verdal og Levanger, Ivar Vigdenes, Bjørn Iversen og Robert Svarva, til pressekonferanse hvor planene for et nytt regionråd ble presentert.

– Vi ønsker å opprette Midt-Trøndelag regionråd for å samarbeide strategisk og interessepolitisk for å fremme mulighetene som ligger i denne delen av det nye fylket, sier Stjørdals Ivar Vigdenes.

– Det er ofte Trondheim og Steinkjer som blir fremhevet som maktsentra i Trøndelag og vi mener at også vår region har mye å by på.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Fortjener fokus

– Det er snakk om å heve et geografisk mellomrom mellom de to polene i aksen Trondheim Steinkjer der alt fokuset nå ligger. Vi føler på at de 60 000 innbyggerne som bor i våre tre kommuner, og også det tilhørende næringslivet, fortjener mer fokus, sier Verdalordfører Bjørn Iversen. Robert Svarva, ordfører i Levanger, understreker at det ikke er snakk om å motarbeide Trondheim og Steinkjer, men å bidra til utviklingen av det nye fylket som helhet.

– Vi åpner for at alle kommuner som ønsker det skal kunne bli med i det nye samarbeidet, dersom de deler våre ambisjoner, sier han.

Utfyllende

Det eksisterer allerede en rekke samarbeidsorganer i regionen. Ivar Vigdenes nevner Værnesregionen som ett av dem.

– I motsetning til det vi presenterer nå, er Værnesregionen et tjenestesamarbeid, sier Vigdenes som allerede har hatt samtaler med kommunene i Værnesregionen om mulighetene for at også disse kommunene vil kunne ønske å bli med i det nye regionsrådet.

Hvorvidt Midt-Trøndelag regionråd blir en realitet eller ikke, vil tas opp til politisk behandling i kommunestyrene i nærmeste framtid.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...