Nea Radio

Tar ikke tidligere juleferie

Selbu videregående skole Foto: Andreas Reitan

Noen skoler velgere å gi elevene tidligere juleferie, men ikke Selbu videregående skole.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 03.12.2020 kl 11:49

– Vi kommer ikke til å ta noen tidligere juleferie av den grunn. Vi er opptatte av å holde opplæringen her fram til det som er fastsatt som siste dag, sier Svein Ove Dyrdal, rektor ved Selbu videregående skole.

– Her er det flere ting å ta hensyn til. Det ene er den lovmessige delen når det gjelder opplæring som elevene har rett på og det andre er at jeg tror det er viktig for elevene med tanke på sist vår med stengte skoler at de nå får benytte seg av skolen så lenge som mulig, forteller Dyrdal og legger til. Så lenge vi finner oss i gul sone og det ikke skjer noe, så er mitt ønske at vi fortsetter med vanlig undervisning fram til ferien starter 22. desember.

Vudering av egen helse

– Noen foreldre velger å ta ut sine fra skolen, slik at de skal slippe en eventuell karantene på julaften. Hvordan ser du på dette. Vil det bli gyldig fravær?

– Elevene skal hele tiden vurdere sin helsemessige situasjon i forhold til om de skal på skole eller ikke, med tanke på symptomer. Det er klart, at min tilråding er at så lenge det ikke er noe som indikere på at det er fare for covid-19, så gå på skolen. Få opplæring der, det er absolutt det tryggeste og her har vi gjennom høsten vist med de tiltakene vi har satt inn innenfor gul sone at både ansatte og elever her er flinke til å følge opp å passe på at det ikke blir smitte, avslutter Svein Ove Dyrdal

Heller ikke Røros videregående skole tar noe tidligere juleferie. Der starter den 23. desember.

Hør intervjuet med Svein Ove Dyrdal her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...