ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Tar ikke tidligere juleferie

Selbu videregående skole Foto: Andreas Reitan

Noen skoler velgere å gi elevene tidligere juleferie, men ikke Selbu videregående skole.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 03.12.2020 kl 11:49

ANNONSE
Annonse

– Vi kommer ikke til å ta noen tidligere juleferie av den grunn. Vi er opptatte av å holde opplæringen her fram til det som er fastsatt som siste dag, sier Svein Ove Dyrdal, rektor ved Selbu videregående skole.

– Her er det flere ting å ta hensyn til. Det ene er den lovmessige delen når det gjelder opplæring som elevene har rett på og det andre er at jeg tror det er viktig for elevene med tanke på sist vår med stengte skoler at de nå får benytte seg av skolen så lenge som mulig, forteller Dyrdal og legger til. Så lenge vi finner oss i gul sone og det ikke skjer noe, så er mitt ønske at vi fortsetter med vanlig undervisning fram til ferien starter 22. desember.

Vudering av egen helse

– Noen foreldre velger å ta ut sine fra skolen, slik at de skal slippe en eventuell karantene på julaften. Hvordan ser du på dette. Vil det bli gyldig fravær?

– Elevene skal hele tiden vurdere sin helsemessige situasjon i forhold til om de skal på skole eller ikke, med tanke på symptomer. Det er klart, at min tilråding er at så lenge det ikke er noe som indikere på at det er fare for covid-19, så gå på skolen. Få opplæring der, det er absolutt det tryggeste og her har vi gjennom høsten vist med de tiltakene vi har satt inn innenfor gul sone at både ansatte og elever her er flinke til å følge opp å passe på at det ikke blir smitte, avslutter Svein Ove Dyrdal

Heller ikke Røros videregående skole tar noe tidligere juleferie. Der starter den 23. desember.

Hør intervjuet med Svein Ove Dyrdal her:

Nøkkelord

ANNONSE