Nea Radio

Tar i bruk nye lokaler til 11 millioner

Torsdag var det prøvekjøring i de nye produksjonslokalene på Stensaasen. Foto: Nils Kåre Nesvold

Torsdag tok Stensaas Reinsdyrslakteri i bruk de nye produksjonslokalene på Stensaasen. Utbygginga har kostet 11 millioner kroner.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 05.01.2018 kl 09:39

– Dette er en fin start på det nye året, sier markedssjef Johanne Stensaas.

Stensaas Reinsdyrslakteri har utvidet med 360 kvadratmeter i moderne produksjonslokaler og stort nytt kjølerom.

Stor bedrift

For de ansatte blir det en enklere arbeidshverdag med mer effektiv produksjon, sier hun. Med sesongarbeidere har bedriften 40 ansatte fordelt på 26 årsverk.

– Målet er økt produksjon og flere ansatte, sier Johanne Stensaas.

Må supplere med storfe

– For å holde knivene i gang framover blir det viktig å skaffe andre oppgaver utenom slakting og foredling rein. Skal vi øke, må vi supplere med storfe, sier daglig leder Arnstein Stensaas.

Han sier at bedriften ligger an til å nå målet om en omsetning på 70 millioner kroner i fjor.

Hårete mål

– Vi har et hårete mål om å omsette for 100 millioner kroner i 2021, men råvaretilgangen framover er avgjørende, sier Arnstein Stensaas.

Stensaas Reinsdyrslakteri har økt omsetningen med 25 millioner kroner på fem år. Det siste året har bedriften investert for 11 millioner kroner. Utbygginga finansieres med lån i Rørosbanken og støtte på en million kroner fra Innovasjon Norge.

– Vi har fått svært god hjelp av Rørosbanken, sier Arnstein Stensaas

Foto: Nils Kåre Nesvold

Produksjonsleder Gunnar Sorken har store forventinger til den nye produksjonslinja. På en full produksjonsdag med vil bedriften kunne slakte og foredle 120 rein med 14 personer:

Foto: Nils Kåre Nesvold

Salgssjef Magne Strickert, markedssjef Johanne Stensaas og daglig leder Arnstein Stensaas viser stolt fram de nye produksjonslokalene til 11 millioner kroner. Foto: Nils Kåre Nesvold

Lars Ola Haugom henter ut dyr fra kjølerommet til videre produksjon. Foto: Nils Kåre Nesvold

Produksjonsleder Gunnar Sorken (t.v) og Lars Ola Haugom i de nye lokalene. Foto: Nils Kåre Nesvold

Lars Ola Haugom i full produksjon. Foto: Nils Kåre Nesvold

Odd Nordbrekken har jobbet ved Stensaas Reinsdyrslakteri siden 1980-tallet. Foto: Nils Kåre Nesvold

Per Olav Bakken har arbeidet på Stensaasen siden 1991 og trives godt i jobben. Foto: Nils Kåre Nesvold

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...