Nea Radio

Tar ferien i leid bobil

TESTER UT CAMPING-LIVET: Stadig flere leier bobil i ferien. Mange av leiekundene ender opp med å kjøpe sin egen. Foto: Colourbox

Stadig flere nordmenn leier bobil i ferien, viser nye bransjetall. De fleste velger lette modeller, som kan kjøres med vanlig førerkort.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– Utleiemarkedet har vokst betydelig de siste årene. Mange vil teste ut bobillivet på denne måten. Det kommer også et stort antall bestillinger fra utenlandske turister som vil oppleve Norge på kryss og tvers, sier Leif Terje Hansen, konsernsjef i Ferda.

Selskapet er en av landets største bobilforhandlere, men tilbyr også utleie, i hovedsak gjennom deleierskap i McRent, som er en del av det tyske Erwin Hymer Group.

– McRent er ledende i Europa på dette området. I Norge har omsetningen økt med 50 prosent bare det siste året, og antall utleiebiler har passert 120. Seks av Ferdas egne avdelinger besørger utleie, og melder om høy etterspørsel i årets feriesesong, sier Hansen.

Det mest vanlige er å leie en bil med totalvekt inntil 3500 kilo, som kan kjøres på ordinært førerkort og kan være registrert for inntil seks personer.

Mange tilbydere

Også Norges Caravanbransjeforbund (NCB) har registrert at aktiviteten er høy i leiemarkedet.

– Minst tre profesjonelle utleieaktører driver virksomhet i Norge, og mange av de norske forhandlerne har dette som tilleggstjeneste. I tillegg har privat utleie fått et visst omfang, sier Geir Holm, generalsekretær i NCB.

Utleiesesongen utvides dessuten ved at mange utenlandske turister benytter bobil for å få tilgang til spesielle opplevelser i Norge, ifølge Holm.

– Særlig gjelder det interessen for å få se nordlyset, som innebærer stor bobil-etterspørsel utover høsten og vinteren nordpå.

Leier før de kjøper

Mange bobilforhandlere tilbyr avslag i prisen hvis kundene kjøper egen bobil etter først å ha leid en stund.

– De har ønsket å legge til rette for at flest mulig kan få prøve moderne camping før de investerer i en egen hytte på hjul. På den måten har leiemarkedet blitt en viktig inngangsport til å eie selv, sier Holm.

Det er gjerne nyere og velutstyrte modeller som tilbys i det profesjonelle utleiemarkedet.

– Hos oss er bobilene sjelden mer enn halvannet til to år gamle. De skal være i topp stand og ha det utstyret som trengs. Det gir best utgangspunkt for en vellykket ferie, og øker sannsynligheten for at kunden senere går fra å leie til å ville eie, sier Leif Terje Hansen i Ferda.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...