ANNONSE
Annonse

Tar et felles radioløft

FELLES RADIOLØFT: Redaktør i Mediehuset OPP, Per Roar Bekken (f.v.), daglig leder Stian Elverum og redaktør Andreas Reitan i Nea Radio, samt radioansvarlig Per Ole Aalberg i Radio E6 tror samarbeidet vil gi et nytt løft i eteren. Foto: Morgan Frelsøy

Unikt samarbeid mellom Radio E6 og Nea Radio vil styrke medietilbudet for viktige deler av distrikts-Trøndelag som noen ganger kommer litt i skyggen av byene.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Fredag starter samsendingene mellom Radio E6 og Nea Radio.

Dette blir et kjempeløft for oss, sier redaktør i Radio E6, Per Roar Bekken. Lokalradioen er et datterselskap av Mediehuset OPP.

–  Også for Nea Radio blir dette et viktig steg videre. Nå er vi virkelig i ferd med å knytte Trøndelag sammen til ett rike, sier redaktør i Nea Radio, Andreas Reitan.

Siden i fjor høst har de to radiostasjonene jobbet med å utmeisle samarbeidet som har resultert i en avtale om trer i kraft denne uka.

Det fører til at Radio E6 utvider sitt programtilbud på FM-båndet fra én til 24 timer daglig med riksnyheter og regionale nyheter hver time på dagtid. I tillegg blir det redaksjonelt innhold også på ettermiddags- og kveldstid, samt sendinger i helgene.

Styrker redaksjonelt innhold

–  Radio E6 opprettholder sin lokale Nyhetsmorgen mellom 9-10 hverdager, før og etter vil lytterne høre Nea Radio på våre FM-frekvenser i Oppdal, Rennebu og Midtre Gauldal, forklarer Bekken.

Medarbeiderne i Mediehuset OPP kommer også til å bidra med reportasjer og nyhetsinnslag i Nea Radios sendinger.

–  I kjerneområdet vårt ble vi siste kvartal målt til 54 prosent daglig lytting. Selv ikke NRK P1 kan måle seg med det. Nea Radio er i ferd med å bli den nye Trønderradio’n, ikke minst fordi NRK valgte å forlate FM-båndet, sier Andreas Reitan. - Når det er sagt, NRK har til nå vært vår nærmeste samarbeidspartner, og Nea Radio leverer jevnlig stoff til NRK Trøndelag. Når vi nå binder vi sammen fjellregionen med Oppdal og Røros som hovedseter, vil det styrke medietilbudet for viktige deler av distrikts-Trøndelag som noen ganger kommer litt i skyggen for byene.

Saken fortsetter under dekningskartene

FM dekning for Nea Radio.

FM dekning Oppdal, Rennebu og Midtre Gauldal.

Styrker distrikts-Trøndelag

Reitan og Bekken påpeker at det nye samarbeidet blir et bidrag til å styrke fjellregionen, som allerede har funnet sammen politisk gjennom regionrådet Trøndelag sør.

–  Vi lager en allianse i en region som knyttes tettere sammen og har mange likhetstrekk. I det nye Trøndelag er det mye som dreier seg om aksen Trondheim – Steinkjer, enten det handler om samferdsel, næringsutvikling eller etablering av nye arbeidsplasser. Vi vil sette søkelyset på det som opptar oss som bor i distriktene, påpeker Per Roar Bekken.

Røros og Oppdal er de to største hyttekommunene nord for Dovre og satser begge tungt på reiseliv.

–  Dette vil vi forsøke å gjenspeile gjennom egne sendinger i helger og høytider der hyttegjester og turister vil være en viktig målgruppe.

Nye lyttertall fra Kantar TNS tyder på at NRK, P4 og Radio Norge samlet har mistet 15 prosent av sine lyttere det siste året etter at de forlot FM-båndet. Samtidig har lokalradioene økt sine lyttertall med 20 prosent.

Radio E6 har også tatt et investeringsløft i radioen, og fredag sparker redaktørene i gang fellessendingene.

–  Akkurat tidsnok til Nea Radios produksjon fra Rørosmartnan neste uke.  Det tror vi kommer til å falle i smak også i Oppdals-regionen, sier Andras Reitan.

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Litauisk vogntog står fast i Tydal - Bilberging på gang

Litauisk vogntog står fast i Tydal - Bilberging på gang

Har delvis sperret fylkesvei 705 siden onsdag ettermiddag - Ingen tar sjansen på å hjelpe.

Stjørdal AP klar med styret

Stjørdal AP klar med styret

I går kveld ble det avgjort at Sissel Helene Bakken blir sittende som leder i Stjørdal Arbeiderparti.

Kaffegjesten: Martin Eriksson

Kaffegjesten: Martin Eriksson

Kaffegjesten i Nea Radio denne uka er Martin Eriksson.

Store endringer i melkeproduksjonen i Trøndelag

Store endringer i melkeproduksjonen i Trøndelag

Melkeproduksjonen reduseres i kyst- og bynære kommuner – og øker ellers i fylket. I Stjørdal er melkeproduksjonen halvert siden 1998.

Håkon Einarsve fra	Stjørdal ny AUF-leder

Håkon Einarsve fra Stjørdal ny AUF-leder

Håkon Einarsve fra Stjørdal ble i helga valgt til ny leder i Trøndelag AUF. Emilie Græsli fra Tydal ble valgt til 1. nestleder og Helene Wean fra Hommelvik ble 2. nestleder. Trøndelag AUF er det største fylkeslaget i Norges største ungdomsorganisasjon.

Naturvernforbundet bekymret

Naturvernforbundet bekymret

Naturvernforbundet er bekymret for konsekvensene av nasjonal ramme for vindkraft på land.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE