Nea Radio

Tar et felles radioløft

FELLES RADIOLØFT: Redaktør i Mediehuset OPP, Per Roar Bekken (f.v.), daglig leder Stian Elverum og redaktør Andreas Reitan i Nea Radio, samt radioansvarlig Per Ole Aalberg i Radio E6 tror samarbeidet vil gi et nytt løft i eteren. Foto: Morgan Frelsøy

Unikt samarbeid mellom Radio E6 og Nea Radio vil styrke medietilbudet for viktige deler av distrikts-Trøndelag som noen ganger kommer litt i skyggen av byene.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Fredag starter samsendingene mellom Radio E6 og Nea Radio.

Dette blir et kjempeløft for oss, sier redaktør i Radio E6, Per Roar Bekken. Lokalradioen er et datterselskap av Mediehuset OPP.

–  Også for Nea Radio blir dette et viktig steg videre. Nå er vi virkelig i ferd med å knytte Trøndelag sammen til ett rike, sier redaktør i Nea Radio, Andreas Reitan.

Siden i fjor høst har de to radiostasjonene jobbet med å utmeisle samarbeidet som har resultert i en avtale om trer i kraft denne uka.

Det fører til at Radio E6 utvider sitt programtilbud på FM-båndet fra én til 24 timer daglig med riksnyheter og regionale nyheter hver time på dagtid. I tillegg blir det redaksjonelt innhold også på ettermiddags- og kveldstid, samt sendinger i helgene.

Styrker redaksjonelt innhold

–  Radio E6 opprettholder sin lokale Nyhetsmorgen mellom 9-10 hverdager, før og etter vil lytterne høre Nea Radio på våre FM-frekvenser i Oppdal, Rennebu og Midtre Gauldal, forklarer Bekken.

Medarbeiderne i Mediehuset OPP kommer også til å bidra med reportasjer og nyhetsinnslag i Nea Radios sendinger.

–  I kjerneområdet vårt ble vi siste kvartal målt til 54 prosent daglig lytting. Selv ikke NRK P1 kan måle seg med det. Nea Radio er i ferd med å bli den nye Trønderradio’n, ikke minst fordi NRK valgte å forlate FM-båndet, sier Andreas Reitan. - Når det er sagt, NRK har til nå vært vår nærmeste samarbeidspartner, og Nea Radio leverer jevnlig stoff til NRK Trøndelag. Når vi nå binder vi sammen fjellregionen med Oppdal og Røros som hovedseter, vil det styrke medietilbudet for viktige deler av distrikts-Trøndelag som noen ganger kommer litt i skyggen for byene.

Saken fortsetter under dekningskartene

FM dekning for Nea Radio.

FM dekning Oppdal, Rennebu og Midtre Gauldal.

Styrker distrikts-Trøndelag

Reitan og Bekken påpeker at det nye samarbeidet blir et bidrag til å styrke fjellregionen, som allerede har funnet sammen politisk gjennom regionrådet Trøndelag sør.

–  Vi lager en allianse i en region som knyttes tettere sammen og har mange likhetstrekk. I det nye Trøndelag er det mye som dreier seg om aksen Trondheim – Steinkjer, enten det handler om samferdsel, næringsutvikling eller etablering av nye arbeidsplasser. Vi vil sette søkelyset på det som opptar oss som bor i distriktene, påpeker Per Roar Bekken.

Røros og Oppdal er de to største hyttekommunene nord for Dovre og satser begge tungt på reiseliv.

–  Dette vil vi forsøke å gjenspeile gjennom egne sendinger i helger og høytider der hyttegjester og turister vil være en viktig målgruppe.

Nye lyttertall fra Kantar TNS tyder på at NRK, P4 og Radio Norge samlet har mistet 15 prosent av sine lyttere det siste året etter at de forlot FM-båndet. Samtidig har lokalradioene økt sine lyttertall med 20 prosent.

Radio E6 har også tatt et investeringsløft i radioen, og fredag sparker redaktørene i gang fellessendingene.

–  Akkurat tidsnok til Nea Radios produksjon fra Rørosmartnan neste uke.  Det tror vi kommer til å falle i smak også i Oppdals-regionen, sier Andras Reitan.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...