Nea Radio

Tar avskjed med preses

Avskjed med preses Helga Haugland Byfuglien. Foto: Nidaros Bispedømme

Med kultur- og salmekveld i Vår Frue kirke lørdag og høytidelig avskjedsgudstjeneste i Nidarosdomen søndag, tar Den norske kirke avskjed med sin første faste preses Helga Haugland Byfuglien.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Helga Haugland Byfuglien ble innsatt som preses i 2011 og har siden vært en naturlig frontfigur for Den norske kirke.

Hun har ledet kirken gjennom krevende debatter og omstillinger og stått i spissen for store nasjonale markeringer. I fjor høst varslet hun at hun ville gå av, og i helga markeres avskjeden i Trondheim.

Solveig Slettahjell, Edvard Hoem og Nidaros domkor er noen av aktørene på kultur- og salmekvelden i Vår Frue kirke lørdag.

Søndagens avskjedsgudstjeneste ledes av domprost Ragnhild Jepsen. Preses Helga Haugland Byfuglien holder dagens preken og Nidarosdomens guttekor deltar. Gudstjenesten overføres direkte i NRK P1. Det vil bli mulighet for intervjuer umiddelbart etterpå.

Deretter er det mottagelse i Erkebispegården for inviterte gjester. Her vil Den norske kirkes ledere være på plass, i tillegg til ordfører, fylkesordfører, fylkesmann og representanter for regjering og nasjonale myndigheter.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...