Nea Radio

Konkurransekraft og bærekraft i Værnesregionen:

Tallene fra NiV er klare:

NiV har kartlagt fortrinn for bedrifter i Værnesregionen. Foto: Forsprangkonferansen

NiV - Bedriftsundersøkelsen for oktober 2020 er lagt ut.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

NiV har kartlagt våre fortrinn i Værnesregionen. Våre medlemsbedrifter ble invitert til å delta på vår anonyme spørreundersøkelse via Easyquest. Signalene fra undersøkelsen presenteres, og blir grunnlag for debatten på Forsprangkonferansen 14.10. 2020.

Dette viser hovedtrekkene i undersøkelsen:

I underkant av 70 bedrifter har svart. Vi skulle gjerne hatt en høyere svarprosent, men har likevel fått noen klare tendenser og signaler fra bedrifter i hele Værnesregionen. Bedriftene har hatt mulighet til å svare på åpne spørsmål som gir oss noen klare indikasjoner på ulike problemstillinger.

Bedrifter i både Frosta, Meråker, Stjørdal, Selbu og Tydal oppgir at det er mangel på attraktive næringsarealer går igjen hos alle kommuner.

Signaler for Tydal: Usynlig næringspolitikk, det må jobbes mer aktivt fra fjord til fjell og med FV705. Kommunen trenger mer skilting, merking, parkering og stier. Tydal må ta mer vare på historien, kulturen og landemerker. Kommunen må lytte til og snakke mer med aktørene. Det er ønske om å etablere gründerring/nettverk for gründere. Det er også gitt signaler om for mye rivalisering og for lite tilbud med håndverksbedrifter.

Signaler for Meråker: Bedrifter oppgir at «alt kan bli bedre», det er ønske om bedre markedsføring av ledige næringsarealer og lokaler, bedrifter savner klynger og tettere samarbeid med forskningsmiljøer, E14 må utbedres og toget må gå. Næringslivet oppgir at de trenger sentrumsnære attraktive næringsarealer og at det savnes flere nyetableringer.

Signaler for Stjørdal: Mangel på næringsarealer, noen bedrifter vil fremheve Stjørdal som beste område for matproduksjon med overnatting god kapasitet for konferanser, det er ønske om å fremheve Stjørdalselva og laksefisket mer, styrke felleskapet og samarbeidet mellom kommunene for bedre og mer robuste tjenester til innbyggere og næringsliv. Bedrifter ønsker å få frem unique selling point. Noen oppgir at de savner tyngre teknologimiljøer og større fokus på å tiltrekke seg store aktører. Det er et ønske å fortsette å tilrettelegge for næringsklynger. Noen oppgir at det er for lite fokus på å utvikle store muligheter som ligger innenfor landbruk og lokal matproduksjon.

Signaler for Frosta: Mer næringsarealer for å ikke miste bedrifter til andre kommuner. Ønske om næringsarealer som ikke er landbruk.

HOVEDTREKK

79% sier at nærhet til hovedvei er stor grad er et fortrinn, og 84% nærhet til flyplass.

59% sier at nærhet til kunnskapsmiljøene har stor betydning

51% sier at tilgang er tilgang på arbeidskraft er et stort fortrinn

32% er ikke fornøyd med hvordan kommunen ivaretar fortrinnene i Værnesregionen.

40% opplever mangel på kompetent arbeidskraft i sin kommune.

34% opplever mangel på attraktive næringsarealer i sin kommune.

47% er fornøyd med miljøet for nyetableringer, men noen bedrifter oppgir at de savner et slik miljø.

Over halvparten mener samarbeidet i Værnesregionen er godt, og over 70% mener samarbeidet er viktig.

86% mener at det er pris som blir vektlagt ved offentlige anskaffelser. Hvis kvalitet vektlegges er det kompetanse som blir mest vektlagt og i mindre grad miljø og lønns- og arbeidsvilkår.

Bedriftene er beviste i forhold til bærekraftsmålene men savner i noe grad at kommunen legger til rette for en bærekraftig utvikling.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...