Nea Radio

Takk og farvel, Helle !

TAKK OG FARVEL: Tre sentrale personer bak forestillinga "Takk og farvel". Fra venstre Helle Ottesen, Åsmund Flaten og Eli Sørensen. Foto: Andreas Reitan

Fredag kveld har skuespiller Helle Ottesen urpremiere på sin avskjedsforestilling ved Trøndelag Teater. “Takk og farvel” har hun kalt stykket som spilles i Theatercafeen fram til 19. oktober.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 27.09.2018 kl 20:55

Helle Ottesen er slett ingen ingen hvem-som-helst i norsk teater.

Hun debuterte i 1966 på Trøndelag Teater, der hun har jobbet i flere perioder, blant annet som teatersjef fra 1989 til 1993.
I 2017 ble hun pensjonist, men har allerede rukket noen få comeback.

Fredag kveld er det premiere på forestillinga “Takk og farvel”, som hun har skrevet selv, og der hun er alene på scenen sammen med pianist Åsmund Flaten.

Regi Eli Sørensen

Heller ikke regissør Eli Sørensen er noen hvem-som-helst i norsk teater. Også Eli er skuespiller og jobbet både ved Trøndelag Teater og i Stockholm før hun bosatte seg i Selbu. Eli har vært Helles gode venninne gjennom mange år. - Vi har jobbet mye sammen, og det var naturlig for meg å spørre Eli om hun ville ta regi-jobben, forteller Helle Ottesen.

Åsmund Flaten

- Jeg ba også om å få Åsmund, og jeg fikk det, sier Helle Ottesen fornøyd. Og vi skjønner godt at hun ville ha med seg Åsmund Flaten. Oppdalingen har vært musikalsk ansvarlig ved en rekke oppsetninger ved teateret. Ikke bare er han en glimrende pianist, men han behersker også rollen som skuespiller - denne gang sammen med Helle Ottesen.

Øyeblikkets kunst

Det å få forvalte «øyeblikkets kunst» har vært Helle Ottesens oppdrag som skuespiller gjennom 50 år. Nå tar hun avskjed ved å speile menneskelivets gleder og sorger i sin aller siste forestilling på Trøndelag Teater. - Jeg liker cabaret-formen, sier Helle, og overbeviser denne gang stort med sin stemmeprakt. - Helle har aldri sunget bedre, slår regissør Eli fast.

Forestillinga er forøvrig tilegnet Helle Ottesens avdøde ektemann, Sigurd Werring.

Dessverre er Helle Ottesens avskjedsforestilling allerede så å si utsolgt.

Vi foreslår turnè!

Hør intervju med Helle Ottesen, Åsmund Flaten og Eli Sørensen

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...